'9 Maanden Menu'

Nieuw: biologische maaltijdbox voor zwangeren

Veel aanstaande ouders zijn onzeker over wat nu wél en niet te eten tijdens de zwangerschap. In opdracht van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) en het ministerie van Economische Zaken is Het 9 Maanden Menu dit jaar gestart met het ontwikkelen en promoten van een gepersonaliseerde voedingsaanpak voor zwangere vrouwen. Belangrijkste doel is het verhogen van de consumptie van groenten en fruit tijdens de zwangerschap. Het '9 Maanden Menu' biedt concrete oplossingen door middel van recepten en tips en een biologische maaltijdbox voor zwangeren met voldoende groenten en fruit. 

Uit onderzoek is bekend dat het consumeren van meer dan 250 gram groenten en fruit per dag bijdraagt aan een gezond verloop van de zwangerschap en de geboorte van een gezonde baby. Om de bewustwording onder zwangeren te verhogen om de dagelijkse portie groenten en fruit te eten is het idee voor de Gezonde Verloskundige Praktijk ontstaan. 

Uit verkennend onderzoek blijkt dat er veel animo is bij verloskundigen om fruit en snackgroenten aan te bieden in de wachtruimte van de praktijken. "Met Vitamine & Zo hebben we nu een partner gevonden met een fijnmazige distributie door heel Nederland en veel kennis en ervaring met school en werkfruit", zegt Linda Rentes, initiatiefneemster van het 9 Maanden Menu. "Het aanbieden van fruit en snackgroenten in verloskundige praktijken sluit uitstekend aan bij onze missie. Met het aanbieden van fruit en snackgroenten benadrukken verloskundigen het belang van gezonde voeding voor moeder en kind." 

Voor meer informatie over Het 9 Maanden Menu, klik hier

Bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven