Netwerk GRONDig heeft Comité GRAS samengesteld

Belangenorganisatie Netwerk GRONDig heeft inmiddels de samenstelling van Comité GRAS rond. De comitéleden gaan onder voorzitterschap van Jan Douwe van der Ploeg invulling geven aan het formuleren van een robuuste definitie van grondgebondenheid in de melkveehouderij. Op woensdagmiddag 29 november is er een afsluitend symposium onder leiding van Frits van der Schans van het Centrum Landbouw en Milieu. Begin december wordt de definitie gepresenteerd aan de Tweede Kamer en het ministerie. 

Een heldere visie op het evenwicht tussen dier, gewas en grond; de kringloop op bedrijfsniveau en de samenhang met de omgeving staan in principe centraal bij grondgebondenheid. Die basisvisie is het uitgangspunt voor Comité GRAS. Voorzitter Jan Douwe van der Ploeg was tot zijn pensioen hoogleraar Rurale sociologie aan de Wageningen Universiteit. Gedeputeerde Johannes Kramer brengt zijn kennis en ervaring in als portefeuillehouder Landbouw in Friesland. Melkveehouders uit verschillende regio's van het land zijn vertegenwoordigd via Baukje Jacobi, Gerard Stam, Jacob van Emst en Peter van Roessel. Sybrand Bouma heeft namens de biologisch melkveehouders zitting in het comité. 

Namens de NAJK denkt Bart van der Hoog mee en voor de zuivelketen is Rene Cruijsen van EKO- Holland de vertegenwoordiger. Daarnaast leveren Sijas Akkerman namens de Natuur- en milieufederaties en Bart van Opzeeland van Milieudefensie inbreng. Ook de Dierenbescherming en de Vogelbescherming denken mee, zij het op de achtergrond. Overige leden van het comité zijn Foppe Nijboer, de voorzitter Netwerk GRONDig en Diana Saaman, communicatie en woordvoerder van het netwerk.

Bron: Netwerk GRONDig

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.