Nieuwe technologie maakt ketens transparanter

Blockchainplatform voor landbouw- en voedingsbedrijven beschikbaar

Food Insights lanceert vandaag het eerste Nederlandse Blockchainplatform voor landbouw- en voedingsbedrijven. Het platform is beschikbaar is voor bedrijven die actief zijn in ketens voor eieren, vlees, groente, fruit en aardappelen. Blockchain is een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om samen te werken en product- en productie-informatie veilig te delen. Dit opent de deur naar zichtbare versketens. De technologie kan bedrijven helpen de keten transparanter te maken en voedselverspilling te verminderen. 

Food Insights heeft dit platform ontwikkeld en geeft het aan versketens in bruikleen. Het is een samenwerking tussen Voordekost en VAA ICT Consultancy. Wilbert Hilkens en Roger Engelberts, de ondernemers achter Voordekost, hebben jarenlange ervaring in versketens, de communicatie en de financiering ervan. Corné van Aaken van VAA ICT Consultancy levert met zijn team software voor bedrijven in de landbouw- en voedingssector. De samenwerking opereert vanuit 's-Hertogenbosch en bedient leveranciers aan retail- en foodservicebedrijven. Komende weken organiseert Food Insights een aantal workshops voor geïnteresseerde bedrijven. 

Bron: Food Insights

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.