"Prachtige viering van het 40-jarig bestaan"

'Addick LandLaantje' eerbetoon op Kraaybeekerhof

Tholen - Kraaybeekerhof in Driebergen vierde gisteren haar 40-jarige bestaan. Er zijn in totaal zo'n 300 mensen op de viering afgekomen. "Een mooi aantal, zelfs meer dan we vooraf hadden verwacht. We kijken terug op een prachtige dag die helemaal rond was. We hebben ontzettend veel gedaan en het was echt heel erg leuk", vertelt Robert Lambregts namens Team Kraaybeekerhof. Tot de bezoekers hoorden onder meer mensen uit de omgeving van het landgoed, studenten en oud-studenten, vrijwilligers en oud-vrijwilligers en andere betrokkenen. "Het was een heel goede brede mix, met allerlei mensen die we al een tijdje niet gezien hadden. Hartstikke mooi dat zij hier allemaal bij aanwezig wilden zijn. Kraaybeekerhof wordt namelijk gevormd en gedragen door vele mensen die zich jaarlijks laten inspireren en voeden door de plek en de activiteiten."


Foto: Robert Lambregts.

De festiviteiten startten om 14:00 uur en kregen een officieel karakter toen om 14:45 uur Nico de Verhalenverteller het verhaal van St. Michaël en de Draak voordroeg aan de feestgangers, zo geeft Robert aan. Daarna volgde een onthulling van een nieuw straatnaambord: Addick LandLaantje. Addick Land was de eerste bio-dynamisch boerende boer op Kraaybeek, later Kraaybeekerhof. Dankzij zijn pionierswerk behoren de gronden van Kraaybeekerhof binnen Nederland tot de oudste bd-gronden. "Kleindochter Pyta van de Weg nam iedereen mee terug in de geschiedenis en overhandigde Ronnie Horstman, bestuurder van Kraaybeekerhof, een foto en het verhaal van haar grootvader. Samen met haar oom nam Pyta het nieuwe straatnaambord in ontvangst. Vanaf nu is op het landgoed dus ook het Addick LandLaantje te vinden. Dit is een prachtige nagedachtenis en deze overhandiging was een heel warm moment."

Janny van der Heijden, jurylid van het tv-programma Heel Holland Bakt, presentatrice bij Omroep MAX en culinair publiciste sneed vervolgens de verjaardagstaarten, gebakken door vrijwilligers en betrokkenen van Kraaybeekerhof, aan. Uiteraard nadat de kaarsjes door aanwezige kinderen weren uitgeblazen.


Foto: Robert Lambregts.

Wie jarig is kijkt niet alleen terug om het verleden te eren. Het is ook een moment om vooruit te kijken. Daarom werd samen met de gasten symbolisch de toekomst ingezaaid. Eén van de akkers werd samen met de gasten met de hand ingezaaid: met winterrogge. Winterrogge is een perfecte groenbemester, die in het voorjaar alleen maar ondergewerkt hoeft te worden.

De hele middag was er van alles te doen: samen preparaten maken, een steekspel 'Versla De Draak', wandelen langs de unieke bomen op het Landgoed en onder professionele begeleiding zelf met kruiden uit de tuin van Kraaybeekerhof een geurwater maken. Ondertussen kon er genoten worden van hapjes uit de restaurantkeuken met daarbij passende muzikale omlijsting. In de bijentuin waren imkers aanwezig om uit te leggen wat deze bijentuin in Nederland zo bijzonder maakt.

De middag werd afgesloten met een aanschuifmaaltijd: grotendeels gemaakt van ingrediënten uit eigen tuin. Deze maaltijd was een smaakvolle afsluiting van een gezellig middag.
 

Over Kraaybeekerhof

In de afgelopen 40 jaar is Kraaybeekerhof uitgegroeid tot het centrum voor biodynamische landbouw, voeding en gezondheid in Nederland. Kernactiviteiten van het Landgoed zijn de tuinen, de Academie en het Restaurant en Zalenverhuur. In de tuinen wordt biodynamisch gewerkt. Naast een groentetuin, is er een kruidentuin, een bloementuin en een bijentuin. De Academie biedt een breed aanbod opleidingen, cursussen en studiemiddagen, zoals de opleiding Natuurvoedingskundige en de opleiding Natuur in Begeleiding. Rode draad in het opleidingenportfolio is natuurvoeding en vitaliteit & veerkracht: zowel fysiek als geestelijk. Het Restaurant werkt zoveel mogelijk met ingrediënten uit eigen tuin. Naast lunch en diner verzorgt het Restaurant de catering van de Academie en de Zaalverhuur. Landgoed Kraaybeekerhof beschikt over diverse zalen voor zakelijk en privé gebruik. Al deze activiteiten samen dragen bij aan de Kraaybeekerhof-missie: voeding bieden voor lichaam en geest.

Voor meer informatie:

Ellen Folkersma
Landgoed Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25A
3971 PA Driebergen
0343 533885
ellen@kraaybeekerhof.nl
www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.