Afzet bio VS groeit met 23% in 2016

De verkoop en productie van biologische producten bleef toenemen in 2016, een jaar waarin de Amerikaanse telers voor 7,6 miljard dollar aan gecertificeerde biologische producten verkochten. Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.Uit het Certified Organic Survey van 2016 blijkt dat de verkoopcijfers met 23 procent waren gestegen in vergelijking met 6,2 miljard dollar in 2015. In hetzelfde jaar steeg het aantal Amerikaanse biologische telers met 11 procent naar 14.217 en het gecertificeerde areaal nam toe met 15 procent naar 5 miljoen.

Californië, met 2,9 miljard dollar aan biologische productie, blijft landelijk de grootste speler met een marktaandeel van 38 procent. Deze staat is ook de grootste wat betreft gecertificeerd biologisch areaal en bedrijven. Drie staten hadden meer dan 1.000 gecertificeerde bedrijven: Californië (2.713), Wisconsin (1.276) en New York (1.059).

"De resultaten van het Certified Organic Survey van 2016 tonen dat de interesse in en vraag naar biologische producten blijft groeien," aldus Hubert Hamer van NASS. "Alleen dit rapport bevat alle data met betrekking tot de gecertificeerde biologische productie op nationaal en lokaal niveau. In 2016 werd het, vergeleken met voorgaande jaren, verder uitgebreid zodat het ook de beschikbare data aangaande de hardfruit- en zachtfruitoogst zou bevatten en ook data aangaande druiven.

Tien staten waren verantwoordelijk voor 77 procent van alle gecertificeerde biologische omzet, vrijwel hetzelfde aandeel als in 2015 en 2014.

Biologische productie van groenten bereikte een omzet van 1,6 miljard dollar, terwijl fruit, noten en zachtfruit zorgden voor een omzet van 1,4 miljard dollar. De belangrijkste groenten- en fruitproducten van 2016 waren appelen –met 8 procent gestegen naar 327 miljoen dollar- en sla -met 6 procent gestegen naar 277 miljoen dollar. Andere belangrijke biologische producten waren aardbeien, druiven, tomaten, maïs, aardappelen, hooi, spinazie en champignons.

De volledige resultaten van het onderzoek zijn beschikbaar op www.nass.usda.gov
of in de Quick Stats database op quickstats.nass.usda.gov.

Bron: TSLN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven