5 food experts aan het woord

'Wat is gezond en bewust eten in 2025?'

Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van gezonde, verantwoorde en duurzame voeding. Trends als glutenvrij, superfoods, suikervrij en flexitarisme volgen elkaar in rap tempo op. De Smaakspecialist, van de biologische merken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food, wierp samen met Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër een 360 graden blik op het onderwerp door in gesprek te gaan met vijf experts uit de voedingsbranche. Zij geven antwoord op de vraag: wat is gezond & bewust eten in 2025?

Biologisch: een hype of blijvende verandering?

De Smaakspecialist heeft de missie om verantwoord eten voor iedereen toegankelijk te maken. Om dit te realiseren is het van belang om te weten wat er speelt op het gebied van trends en ontwikkelingen. Directeur Pieter Dirven: "Als ontwikkelaar, producent en distributeur van hoogwaardige biologische producten is het belangrijk om inzicht te hebben in welke richting we bewegen. Natuurlijk zijn we hier dagelijks in ons werk mee bezig. Maar hoe ziet de wereld van gezonde voeding er in 2025 uit? Om antwoord te krijgen op deze vraag zijn we in gesprek gegaan met experts uit de food branche."Food trendwatcher Anneke Ammerlaan: "Een food hype is meestal een voorbode van veranderend consumentengedrag"

In een vijfdelige serie brengt de Smaakspecialist de visie van verschillende food experts in beeld. In het eerste deel vertelt Anneke Ammerlaan, een doorgewinterde trendwatcher op het gebied van voeding, over hypes en bewegingen en hoe de tijdsgeest altijd van invloed is op de bewegingen die er zijn. Anneke: "Hypes zoals suikervrij of superfoods zijn altijd een reactie op iets anders. Zo gaat het met alle trends: reactie en tegenreactie. En die reacties manifesteren zich in eerste instantie vaak in een hype. Meestal een extreme variant. De belofte is vaak dat je door maar één ding aan te passen in je eetpatroon – iets juist te eten of juist weg te laten – je heel gezond wordt. Een quick fix dus. Mensen zijn dol op dat soort 'quick fixes', want dan lijkt er opeens een snelle efficiënte oplossing te zijn, maar zo werkt het natuurlijk nooit met voeding. Het is veel lastiger om een hele levensstijl om te gooien, dan om even glutenvrij te eten. Ik ben echter niet echt super geïnteresseerd in de inhoud van de hypes. Voor mij is zo'n hype een voorbode van verandering."

Naast Anneke Ammerlaan komen Daan de Wit (Schrijver Weet wat je eet), Makkie Mulder (Hoofdredacteur Delicious), Gerjan Snippe (Biologische teler Biobrass) en Saraï Pannenkoek (Sportdiëtist) aan het woord om hun blik op gezonde en verantwoorde voeding te delen.

Bekijk meer op deze pagina.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.