Gezoet met kokosbloesemsuiker uit Indonesië

"iChoc Expedition-repen met open armen ontvangen"

Tholen - 'Jungle Bites' en 'Sunny Almond': zo heten de nieuwste veganistische chocoladerepen van het merk iChoc. Samen vormen ze de 'Expedition-serie'. Het Duitse bedrijf EcoFinia introduceerde deze repen begin dit jaar op de Bio-beurs in Zwolle. Alexander Kuhlmann vertelt dat er vooral veel waardering is voor het feit dat de repen van de iChoc Expedition-serie gezoet zijn met kokosbloesemsuiker. "De reacties zijn geweldig. De meeste veganisten zijn erg geïnteresseerd in suikeralternatieven, daardoor hebben zij beide Expedition-repen met open armen ontvangen", aldus Alexander.


De 'Jungle Bites' en 'Sunny Almond'.

De 'Jungle Bites' bevat donkere chocolade met tijgernoten en cacaobonen en in de 'Sunny Almond' is amandelnougat en knapperige amandel verwerkt. Alexander geeft aan dat de consumenten een duidelijke favoriet hebben: "Vooral onze 'Sunny Almond' behoort nu al tot één van de meest populaire iChoc-chocolades. Het succes hiervan is vergelijkbaar met de 'White Nougat Crisp'." Ter promotie van de Expedition-repen heeft de producent een fotowedstrijd georganiseerd. De onderstaande foto (links) behoort tot de top 10.De kokosbloesemsuiker is afkomstig uit Indonesië. Alexander meent dat biologische kokosbloesemsuiker van de beste kwaliteit echt een zeldzaamheid onder natuurlijke zoetstoffen is. "Het wordt verkregen uit de bloemennectar van kokospalmen en daarna niet geraffineerd. Dit betekent dat de waardevolle onderdelen behouden blijven. In vergelijking met standaard suiker heeft kokosbloesemsuiker een lagere glycemische index en een moutaroma, dat doet denken aan fijne karamel."

Alexander vertelt dat Nederland tot de belangrijkste exportmarkten van EcoFinia behoort. EcoFinia is ook producent van Vivani. De Expedition-repen zijn verkrijgbaar bij De Nieuwe Band, Natudis en Udea.

Voor meer informatie:

Alexander Kuhlmann
Ecofinia GmbH
+49 (0)2305 9208513
kuhlmann@ecofinia.de
www.iChoc.de

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven