Your Organic Nature #1 in margherita-wijzer Questionmark

Kant-en-klaar, vers of uit de diepvries, de vraag naar gemaksmaaltijden groeit al enige tijd sterk. Ook de bewuste consument heeft van die dagen dat het niet lekker uit komt, de zin in koken ontbreekt of dat de keuze valt op een filmavondje onder het genot van een snelle (soms ietwat minder gezonde) hap. Udea voert een assortiment die in deze behoefte voorziet. Zo ook pizza's. Wat te denken van de verse pizza's van Your Organic Nature. De 100% biologische margherita-variant is als beste uit de Questionmark margherita-wijzer gekomen.


Dit is hem: de bereide pizza margherita van Your Organic Nature.

Volgens authentiek recept

Deze pizza van Your Organic Nature wordt gemaakt met een authentieke Italiaanse bodem die in een houtgestookte steenoven is gebakken. De pizza's worden met de hand belegd, uitsluitend met biologische ingrediënten. De pizza margherita is belegd met Mozzarella en saus van zongerijpte tomaten.

De margherita-wijzer

Questionmark vergeleek het pizza margherita-aanbod van vijf retailers (Albert Heijn, Jumbo, Ekoplaza, Plus en Lidl) op voedingswaarde, zout en de aanwezigheid van een biologisch keurmerk. Het deed dit deels aan de hand van de schijf van vijf richtlijnen van het Voedingscentrum. Eén van de voorwaarden heeft betrekking op de hoeveelheid zout en energie per hoofdgerecht.

Deze QM-wijzer is gebaseerd op de product etiketinformatie van producten en is samengesteld aan de hand van de hoeveelheid energie per 100 gram, de hoeveelheid zout per 100 gram en de toekenning van een biologische keurmerk. Elk van deze indicatoren weegt voor een derde mee in de uiteindelijke score.

De test wijst uit dat de margeritha pizza van Your Organic Nature voldoet aan het maximale aantal kilojoule per hoofdgerecht. Het Voedingscentrum adviseert dat een hoofdmaaltijd – omgerekend – 2918 kilojoule aan energie mag bevatten om binnen de Schijf van Vijf te passen. Met 2699 kilojoule valt deze pizza daar binnen. De pizza komt overeen met het authentieke recept en bevat geen onnodige toevoegingen.
Geen van de geteste pizza's voldoet aan het zoutcriterium van een hoofdgerecht (2 gram per hoofdgerecht). Met 3,4 gram zout zit de pizza van Your Organic Nature daar boven.

"Het terugdringen van de zoutgehaltes in onze producten is een proces waarmee onze inkopers continu bezig zijn. Dat geldt uiteraard ook voor versmaaltijden zoals pizza's. We verwachten óók binnen deze productcategorie verbeterslagen te maken. Het zoutgehalte is een van de elementen waarmee wij versterkt rekening houden", reageert Steven IJzerman daarop.

Voor meer informatie, neem dan contact op met de verkoopafdeling van Udea via 0413-256700. (Artikelnummer: 1547) - www.udea.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.