Doozo gaat verder als Ekomenu
De menu's zijn Variatie met vlees, vis en vega, Vegetarisch, Vegan, Glutenvrij, Lactosevrij en Koolhydraatarm. De missie van Ekomenu 'gezond eten makkelijker maken' is in lijn met de nieuwe Voedingsdriehoek in Vlaanderen. De menu's bevatten veel groenten volgens de Denk Groenten! Denk Fruit!-filosofie van Frank Fol.
Ekomenu heeft een stringent no waste beleid. Per maaltijd zijn de ingrediënten verpakt in een individuele, lichtgewicht en recyclebare maaltijdzak. Ekomenu is hiermee de eerste box zonder kartonnen doos en zonder de daaraan verbonden verspilling, milieubelasting en kosten. Vanaf 22 september wordt Ekomenu in Vlaanderen en Brussel thuisbezorgd op vrijdag- en maandagavond.
De initiatiefnemers van Ekomenu, Marjolein de Vlaam en Jack Stroeken, werken reeds jaren samen met Frank Fol in het Denk Groenten! Denk Fruit!-programma. Het receptenteam bestaat uit Marjolein de Vlaam, Frank Fol en Sanne van Rooij.
Doozo is een initiatief van Frank Fol en Catherine van Durme. Catherine van Durme: "We zijn fier om aan te kondigen dat Doozo vanaf heden deel uitmaakt van het vorig jaar in Nederland gestarte Ekomenu. Frank zal als De Groentekok blijven zorgen voor heerlijke recepten en uitbouw in België."
Voor meer informatie: www.ekomenu.be
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport