Gezonde bodem: niet sexy, wel broodnodig

Bodem. Niet echt een sexy begrip. Het spreekt misschien niet bij iedereen meteen tot de verbeelding. Toch is de bodem misschien wel het belangrijkste levende organisme op aarde. Alle voeding komt voort uit de bodem. In je vensterbankmoestuin, maar ook in het groot: velden vol met graan, akkers vol met groentes, al het fruit, alle noten, het groeit allemaal uit de bodem. Een derde van het landoppervlak op aarde is bedekt met bodems die geschikt zijn voor landbouw.

Zo'n bodem is een groot ecosysteem met miljarden organismen die allemaal hun eigen functie vervullen: de een zet de resten van dode planten om in voedingsstoffen voor nieuwe planten en de ander graaft gangen waar de wortels van die plant doorheen kunnen groeien. De productiviteit in de landbouw en de gezondheid van de groenten hangen sterk af van de kwaliteit van de bodem.

Bionext staat tijdens de Bio10Daagse uitgebreid stil bij deze materie en heeft zichzelf ten doel gesteld zo veel mogelijk bewustwording onder het brede publiek te genereren. Tijdens deze periode wordt in detail uitgelegd hoe biologische boeren kunnen bijdragen aan een rijke (voedings)bodem. Zodat de bodem ons - en nog vele generaties na ons - kan blijven voeden.

Voor meer informatie: www.ontdekbio.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.