Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
van Aardbei tot Zantedeschia

Irrigatie-advies voor bio-teelten

Stel, je bent kweker en benieuwd hoe je je teelt zo optimaal mogelijk kan irrigeren. De Revaho website is sinds kort uitgebreid met het onderdeel 'Teelt & Irrigatie' en biedt inzage in de irrigatiesystemen van meer dan 40 gewassen, van Aardbei tot Zantedeschia, en linkt deze gewassen aan bijpassende irrigatieproducten. Dit onderdeel omvat diverse kasgroenten, sierteeltgewassen (snij/pot), fruitsoorten, vollegrondsgroenten, laanbomen en zelfs champignons. Naast reguliere teelten zijn ook biologische teelten meegenomen, omdat het irrigeren hiervan doorgaans op een andere manier uitgevoerd wordt.



De sectie met bijbehorende adviesrapporten bevatten veel details over gangbare parameters bij een bepaald gewastype. Denk hierbij aan sproeier- of druppelaarafstand, leidingafstand en plantdichtheid. Er is veel aandacht besteed aan het verzamelen van informatie; hiervoor zijn honderden kwekers geraadpleegd. Naast de bekende druppel- en beregeningssystemen komen ook secundaire producten aan bod, denk aan lagedruk verneveling, dakberegening, filtratie, afsluiters en leidingmateriaal. Tevens zijn er bij elke teelt gewasfoto's toegevoegd ter verduidelijking. Door deze informatie te delen met kweker en installateur is het een stuk eenvoudiger om bepaalde afwegingen tussen producten te maken in het ontwerp- of investeringsproces van uw irrigatiesysteem, aangezien de eigenschappen van de producten ook onderling wordt vergeleken.

Opvallend was de Alstroemeria, waar maar liefst vijf irrigatiemethoden van toepassing zijn, te noemen: druppelbevloeiing, verneveling, boven-, onder en dakberegening. Dit gewas geeft aan hoe complex de irrigatie afweging kan zijn en welke positieve effecten er bovendien kunnen worden gecreƫerd in relatie tot klimaatbeheersing en stimulering van het bodemleven.

Klik hier voor meer informatie over Teelt & Irrigatie
Publicatiedatum: