VS: controle bio-voeding USDA niet volledig dekkend

Van niet al het biologische voedsel dat de VS binnenkomt, is precies duidelijk of het aan de standaarden van de USDA (U.S. Department of Agriculture) voldoet. Zo kan de waakhond niet worden gegarandeerd dat alle overzeese ladingen met het bio-label bij de havens van binnenkomst daadwerkelijk afkomstig zijn van gecertificeerde biologische bedrijven. De importwaarde van bio-voeding in de VS werd vorig jaar nog vastgesteld op 1,72 miljard dollar, blijkt uit data van de USDA zelf.

"Het gebrek aan controlecapaciteit bij de invoerhavens verhoogt het risico dat niet-biologische producten ongewild ons grondgebied binnenkomen. Dat creëert een ongelijk speelveld voor biologische producenten in de VS", meldt het rapport.

"De toename in import is een nieuw fenomeen", aldus Peter Golbitz, oprichter van het in Florida gevestigde consultancybureau Agromeris. "Het systeem is simpelweg nog niet op deze aantallen ingericht. Het moge duidelijk zijn dat er betere communicatie nodig is tussen de uitvoeringsinstanties en de toezichthouders om deze problemen in de toekomst te voorkomen."

Bron: Bloomberg

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.