Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morgen van start

Bio10daagse in teken van biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en diervriendelijkheid

Van 14 tot en met 23 september nodigen supermarkten, speciaalzaken en bio-boeren consumenten uit om hun biologische producten te komen proeven. Tijdens de Bio10daagse kunnen geïnteresseerden ontdekken wat het biologisch keurmerk precies inhoudt en hoe biologische voeding bijdraagt aan een duurzamere wereld. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het belang, behoud en verbeteren van de biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en diervriendelijkheid.

Diervriendelijkheid

Biologische boeren laten dieren zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag vertonen. Kippen kunnen overdag altijd lekker naar buiten waar ze een zandbad kunnen nemen. In de stal van moedervarkens ligt stro, zodat ze een nest kunnen bouwen voor hun biggetjes. Zo hebben de varkens vanaf geboorte een ontspannen leven waarin ze lekker zichzelf kunnen zijn. Varkens vinden immers niks fijner als wroeten.

Diversiteit

Rond biologische bedrijven komen 25 procent meer vogels en drie maal zoveel vlinders voor. Veel biologische boeren besteden bewust aandacht aan de natuur op hun bedrijf. Ze maaien bijvoorbeeld later in het jaar, zodat de weidevogels hun jongen kunnen grootbrengen. Of ze zaaien bloemen langs de randen van hun akkers. Dit levert voedsel op voor de bijen en het ziet er mooi uit in het landschap.

Bodemvruchtbaarheid

In de biologische landbouw is een vruchtbare bodem altijd het uitgangspunt. Gebruik van (biologische) dierlijke mest, compost, rustjaren en de manier van bewerken (bijvoorbeeld niet te diep ploegen) zijn maatregelen die zorgen voor vruchtbare bodems die nog vele generaties kunnen voeden.

Voor meer informatie: www.ontdekbio.nl/bio10daagse17
Publicatiedatum: