Rechtszaak in 2010 vermoorde bio-boer eindelijk gestart

Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat de toen 52-jarige Nederlandse bio-boer Martin Verfondern werd vermoord in het Spaanse dorpje Santoalla. De rechtszaak is nu pas begonnen. De twee hoofdverdachten, de gebroeders Rodriguez, staan nu terecht voor hun (vermoedelijke) betrokkenheid bij de moord. Het Spaanse OM houdt rekening met twee scenario's: met een vooropgezet plan van beide broers, of dat één van beiden de bio-boer heeft doodgeschoten en zijn andere broer hem te hulp schoot om het lichaam te laten verdwijnen. Het duurde immers tot 2014 voordat delen van zijn stoffelijk overschot werden gevonden, waarop ook het DNA van de broers werd ontdekt. Indien ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tussen de 17 en 18 jaar gevangenisstraf krijgen.

Algemeen bekend is dat de bio-boer een slechte relatie onderhield met de gebroeders Rodriguez. Een eerdere ruzie over houtverkoop eindigde al eens in een rechtszaak. Toen werden de Nederlander en zijn partner in het gelijk gesteld.

Bron: SpanjeVandaag


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.