Kruidenrondleidingen en open dagen

De Polderkol bestaat 12,5 jaar

Het biologische kruidenbedrijf de Polderkol bestaat 12,5 jaar. "We maken al die jaren al biologische kruidenproducten om de gezondheid te bevorderen, gemaakt van kruiden uit de Flevopolder. Zo zijn er 20 soorten kruidenthee en 12 soorten zalf voor allerlei gezondheidsdoeleinden toepasbaar, van spijsvertering- tot slaapproblemen, van insectenbeten tot gevoelige gewrichten. Voor elke kwaal hebben we een kruidenthee of zalf", vertelt Marlies Engels.

Op 5 mei 2004 kochten ze een kaal kavel grond van 1 hectare midden in het biologische landbouwgebied van Lelystad Noord. Marlies geeft aan dat ze de eerste jaren druk bezig zijn geweest met het opbouwen van een bedrijf, een huis van stro en kruidentuin. "Onderweg waren vele hobbels te nemen, zoals de toestemming van Skal om kruiden in het wild te plukken, regels en wetten van de warenwet en daarbij vooral de gezondheidsclaims. De eerste producten werden verkocht op markten en middeleeuwse evenementen met ridders, zwervers en middeleeuwse ambachtslieden."Langzaam maar zeker verschenen de producten ook in de biologische winkels. Zo zijn de producten van de Polderkol inmiddels in iets meer dan 50 verschillende winkels in Nederland verkrijgbaar. Marlies: "Voor de meeste bio-winkels zijn de kruidenproducten een mooie aanvulling op hun assortiment. Hiermee kunnen ze zich goed onderscheiden van de supermarkten of grote biologische winkelketens. Veel mensen zetten de eerste stap in de biologische winkel als ze gezondheidsproblemen hebben en met voeding daar iets aan willen doen. Ze komen dan vaak voor advies en gezonde producten. De kruidenproducten kunnen dan samen met de voeding een mooie bijdrage aan leveren om de mensen hierin te ondersteunen."Viering met rondleidingen en open dagen

Om het 12,5-jarig bestaan te vieren staan er een aantal activiteiten op de planning. Zo zijn er kruidenrondleidingen door Lelystad en zal er op zaterdag 7 oktober een open dag georganiseerd worden, waarbij er verschillende activiteiten plaatsvinden en er een middeleeuws kampement aanwezig zal zijn met diverse ambachten. Er zal ook verteld en worden over de middeleeuwse vorm van geneeskunde en omgaan met gezondheid.

Op 17 september 2017 ontvangt de Polderkol de winkeliers bij haar in de kruidentuin.
Winkeliers die eventueel geïnteresseerd zijn in de de producten van de Polderkol en nog twijfelen of ze het in hun assortiment willen opnemen zijn welkom om langs te komen vanaf 14:00 uur. Graag van tevoren opgeven via de mail: polderkol@planet.nl.

Allereerst zal er een rondleiding zijn over de tuin en het bedrijf en daarna wordt er uitleg gegeven over het gebruik en de toepassingen van de producten. Marlies wil ook graag vragen beantwoorden en horen over de bevindingen van klanten.

Anderen zijn op de open dag op 7 oktober van 11:00 tot 16:00 uur ook welkom.

Voor meer informatie:

Marlies Engels
De Polderkol
Jupiterweg 6
8211 AW Lelystad
0320 255052
polderkol@planet.nl
www.polderkol.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.