26 t/m 30 september: Open Dagen Bejo

Klanten en zakelijke relaties van Bejo kunnen inspiratie en kennis over rassen en groentegewassen opdoen tijdens de Open Dagen van dinsdag 26 september tot en met zaterdag 30 september 2017. Telers en partners zijn van harte welkom om Bejo te ontdekken op het gebied van veredeling, zaadverwerking, onderzoek en meer.

Doorlopend vernieuwing in het assortiment

De demonstratievelden bieden de bezoekers een brede variatie aan nieuwe rassen. Naast rassen uit Bejo's conventionele assortiment heeft Bejo steeds meer rassen voor de biologische teelt. In het sla-assortiment toont Bejo een paar nieuwkomers en ontwikkelingen op biologisch gebied. De foliekas voor vruchtgewassen toont een gevarieerd assortiment, van tomaten en paprika's tot augurken en courgettes. Aandacht voor Bejo's eigen imkerij en bijen, als belangrijkste bestuiver van Bejo's gewassen, is er op diezelfde locatie. Ook bekende gewassen zoals kool, wortel en ui zijn te vinden op het Open Dagen terrein.

Impressie nieuwbouw

Tijdens de Open Dagen kan men zich aanmelden voor de Seed Quality Tour en Research Center Tour. Bejo bouwt van nu tot 2019 een nieuw magazijn voor zaadopslag en een nieuw laboratorium. Tijdens de rondleidingen krijgen bezoekers een impressie van deze uitbreidingen.

Bejo's innovaties

Nieuwe introducties, zoals plantui 'Boga', peterselie 'Prairie' en witte kool 'Report', krijgen speciale aandacht op de demonstratievelden. In de producttent vindt men informatie over B-Mox, Bejo's nieuwste innovatie op het gebied van zaadverrijking. Oliver F1 is Bejo's eerste True Potato Seed ras (TPS). Deze nieuwe aardappelhybride kan rechtstreeks worden geteeld uit botanisch zaad en via plantopkweek in één seizoen tafelaardappelen produceren. Naast bekende concepten als het verse ui-concept 'Delicioni' en het koolconcept 'Coolwrap' ontdekken bezoekers nu ook nieuwe toepassingen van het gewas koolrabi.

Bejo Taste, Health & Innovation 2017 – Wortel Symposium

Geïnteresseerd in een update over innovaties en ontwikkelingen in wortelen? Kom dan naar het Taste, Health & Innovation 2017 - Wortel symposium op donderdag 28 september. Verschillende veredelingsaspecten en inzichten tonen hoe je wortelen met toegevoegde waarde op de markt kunt brengen, komen aan bod. Deelname is op aanvraag. U kunt hiervoor contact opnemen met uw Bejo vertegenwoordiger. (Klik hier voor meer informatie)

Speciale aandacht voor de wortelen is er ook middels een wortelsmaakproef. Niet alleen de herkomst van de wortel is van grote invloed op de smaak, maar ook het aantal zonuren en de grondsoort waarin de wortel is geteeld. Bejo laat bezoekers de verschillen proeven. Moderne geavanceerde machines en diverse demonstraties zijn te zien op de mechanisatietentoonstelling.

Praktische informatie

Tijdens de Open Dagen verwelkomt Bejo van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 september van 09.00 tot 17.00 uur haar zakelijke relaties en op zaterdag 30 september van 09.00 tot 16.00 uur algemeen belangstellenden. De Open Dagen vinden plaats op Trambaan 2 te Warmenhuizen.

Voor meer informatie: www.bejo.com / www.bejo.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.