29 september:

Symposium en open dag biologische varkenshouderij familie Boerrigter

Biologische varkenshouders en potentiële omschakelaars kunnen vrijdag 29 september hun kennis verrijken over zeugenvoeding én over de afzetmarkt en –mogelijkheden van biologisch varkensvlees. Reudink, specialist in het aanbieden van complete voeroplossingen voor de biologische sector, organiseert die dag een symposium én een Open dag voor alle geïnteresseerden op het biologische varkensbedrijf van de familie Boerrigter in Kerkenveld.

Symposium: 10:30–12:30 uur

Wat is de voedingsbehoefte van een biologische zeug? En hoe vertaalt zich dit naar het juiste rantsoen en voerschema? Jan Fledderus, Innovatiemanager Biggen van ForFarmers, neemt u samen met Achim Tijkorte, productmanager Reudink, mee in de wereld van nutritionele behoeften en juiste voertoepassing. Chris Opschoor, Manager Feed Group van Topigs Norsvin, sluit hierop aan met een praktisch verhaal over de invloed van voer op dierwelzijn, bigkwaliteit en vleeskwaliteit. Tot slot presenteert Meat Friends haar visie over de afzetmarkt van biologisch varkensvlees.

Open dag: 13:30–18:00 uur

De familie Boerrigter opent de deuren van hun nieuwe, biologische varkenshouderij voor àlle belangstellenden. U bent van harte welkom om het bedrijf met 80 zeugen en 760 vleesvarkens te bezichtigen.

Wat is er te zien:
  • Groepshuisvesting op stro voor dragende zeugen en opfokzeugen met voerstations;
  • Topigs 50 zeug x Tempo beer;
  • Kraamopfokhokken;
  • 760 Vleesvarkens in verbouwde stal van 10 afdelingen met computergestuurde droogvoerinstallatie
Deelnemende bedrijven: Bouwbureau Jansman, de Jong & Laan accountants, Dierenkliniek Noord Nederland, FarmConsult, Handelshuis Schuttert, Meat Friends, Reudink, Schippers Bladel BV, Topigs Norsvin, Triodos Bank, Univé Noord-Nederland, Veldman Group.

Praktische informatie en aanmelden symposium

Locatie van zowel het symposium als de Open dag is Burgemeester Jansstraat 11, 7926 VA Kerkenveld. Aanmelden voor het symposium met lunch kan tot 25 september 2017 via het aanmeldformulier op de website. Ga naar: www.reudink-bio.eu/symposium. Aanmelden voor de Open dag is niet nodig. Gelieve niet in bedrijfskleding te komen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.