Boot Koffie opent nieuwe koffiebar in Amersfoort

Boot Koffie opent een nieuwe koffiebar in Amersfoort. In de Nieuwe Stad is er in de bestaande Boot Koffiebranderij een koffiebar geplaatst waar alle soorten koffie uit het assortiment gedronken kunnen worden. Nederlanders drinken veel koffie. Volgens Barend Boot zou dat altijd kwaliteitskoffie moeten zijn. Hij is eigenaar van Boot Koffie - voorheen de Golden Coffee Box - gevestigd met kantoor en koffiewinkel in Baarn. Hij besloot samen met commercieel directeur Melle Tukker een koffiebar in Amersfoort te verwezenlijken. De koffiebar, gevestigd in Het Lokaal, is een specialty coffee bar, waarbij hoogwaardige koffie centraal staat.Koffiebar en koffiebranderij

"Een koffiebar met een koffiebranderij is een uniek concept in Amersfoort", aldus Melle Tukker. Boot Koffie selecteert zelf de plantages en importeert bij voorkeur alleen nog maar rechtstreeks. Hierdoor ontvangen de koffieboeren meer dan de gangbare fairtrade koffieprijzen. De koffiebonen, die rechtstreeks bij de boer worden ingekocht, worden in de branderij in Amersfoort gebrand. Meerdere malen in de week kan je een live roasting bijwonen. De koffie kun je ter plaatse proeven bij de barista aan de koffiebar of kopen voor thuisgebruik. Specialty coffee bars zijn al te vinden in grotere steden, maar voor Amersfoort is de combinatie van een koffiebar en een koffiebranderij een nieuwe aanwinst.

In de bar en de branderij zullen er regelmatig koffieworkshops worden georganiseerd, waarin de geschiedenis van koffie wordt behandeld en het cuppen (proeven) van verschillende koffies. Ook is er ruimte voor de praktijk: van het zetten van de perfecte espressoshot tot het maken van fluweelzachte melkschuim. In het najaar wordt er een festival en een kinderworkshop georganiseerd.Boot Koffie wil vooral een laagdrempelige koffiebar zijn waar iedereen zich thuis moet voelen. Dit blijkt ook uit het huiskamergevoel en een kinderplek die er is gecreëerd. Ook kun je er naast koffies terecht voor thee van Boot. Bovendien is er gratis wifi en zijn er werkplekken.

Boot Koffiebar/Koffiebranderij is gevestigd in Het Lokaal op Oliemolenhof 90 in Amersfoort.

Voor meer informatie: www.bootkoffie.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.