Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gewasdiversificatie in akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt

Drie Nederlandse innovatiegroepen bij Europees project Diverimpacts

In juli is Diverimpacts, het vijfjarige Europees project rondom gewasdiversificatie opgestart. De projectwebsite is nu gelanceerd. Het project onderzoekt de mogelijkheden om meer diversiteit in akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt te introduceren. Het doel is om via gewasdiversificatie meer te produceren met efficiƫnt grondstoffengebruik in duurzame waardeketens.

In het project hebben veldexperimenten en innovatiegroepen in Europa een belangrijke rol. De innovatiegroepen werken in die vijf jaar aan het uitbreiden of in stand houden van de diversiteit in hun teelten, door nieuwe gewassen in de vruchtwisseling op te nemen of door teelten te mixen of in kleinere blokken of stroken te telen. Ze worden gevolgd door onderzoekers in het project en krijgen ondersteuning bij beantwoording van hun kennisvragen.

In Nederland starten drie innovatiegroepen, begeleid door Bionext en de WUR, diversiteit in groenteteelt, strokenteelt en doorbreken van maismonocultuur. De WUR en BV Erf voeren een grootschalig experiment met strokenteelt uit. Het project wordt door het Franse onderzoekscentrum INRA gecoƶrdineerd. Er doen 34 partners uit 11 landen in mee en het wordt gefinancierd via het onderzoeksprogramma van de Europese Unie, Horizon 2020.

Voor meer informatie: www.diverimpacts.net


Publicatiedatum: