PCG zoekt Vlaamse landbouwers voor experiment koolstofopbouw

Het demonstratieproject 'Het ABC in Vlaamse percelen' heeft zich als doel gesteld strategieën en technieken te ontwikkelen om zoveel mogelijk koolstofrijk materiaal op de percelen te houden of aan te wenden. Het project dat in 2016 van start ging, werkt met 3 thema's om koolstofopbouw te realiseren, namelijk teeltrotatie / groenbedekkers, composteren / fermenteren en de inzet van bewerkte mestproducten. PCG is op zoek naar landbouwers die bereid zijn één van de technieken toe te passen in de praktijk. Het project stelt voor de deelnemers een kleine vergoeding beschikbaar.

In het najaar organiseert het PCG, binnen dit project, ook een informatiebijeenkomst rondom composteren en fermenteren. Vragen over dit thema? Leg deze dan voor bij  Lore Lauwers (PCG). Tijdens de bijeenkomst wordt geprobeerd antwoord te geven op deze en andere vragen.

Bron: CCBT (via BioKennis.org)Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.