"Suzanne Smal (Biocare Products): "In oktober komt er een vierde merk bij"

Bijzondere nagellak maakt remover overbodig

Tholen - Biocare Products in Opmeer is exclusief importeur en distributeur van drie merken: Green People, Little Ondine en de LadyCup. "We willen deze merken meer bekendheid geven binnen de biologische branche", vertelt eigenaresse Suzanne Smal. Biocare Products was goed vertegenwoordigd met al haar merken op de festivalmarkt van De Groene Passage waarin natuurvoedingswinkel Gimsel gevestigd zit. "Deelname aan deze markt hebben we als zeer positief ervaren. We hadden rechtstreeks contact met de klanten van Gimsel en velen reageerden enthousiast." Gimsel is destijds gestart met het verkopen van ons merk Green People, en inmiddels verkopen zij onze 3 merken erg goed en hebben wij een mooie samenwerking."Biocare Products bestaat nu drie jaar. Begin december zal het bedrijf naar een andere locatie in Opmeer verhuizen. Suzanne vertelt dat het bedrijf ontstaan is toen ze op zoek was naar een suncare product waar ze volledig achter kon staan. "Dit met betrekking tot de ingrediënten. Mijn zoon kampte met heel heftige allergieën. In mijn zoektocht vond ik GreenPeople en al snel ben ik deze producten gaan inkopen vanuit België. Deze samenwerking liep niet en gezien mijn ervaring binnen de wholesale kwam mijn man met het idee om dit zelf importeur te worden. Ik ben naar Engeland gevlogen en Biocare Products was 'geboren'."Biocare Products is momenteel exclusief distributeur voor drie merken en daar komt in oktober een vierde merk bij. "Dit is het eerste make-up merk dat zowel compleet biologisch als compleet vegan is. Het is geschikt voor iedere vrouw en het merk is al diverse keren in de prijzen gevallen en er zit een mooie filosofie achter." Ze geeft aan dat ook LadyCup op die manier op haar pad kwam. "Dan raak ik enthousiast en wil ik daar iets mee. Ik zal er ook niet zomaar een tweede cosmeticamerk bij nemen, omdat ik zo achter GreenPeople sta. Of het moet iets heel anders zijn. Ik geloof ook niet dat je op tien verschillende cosmeticamerken 100% kunt focussen."


De LadyCup.

Suzanne levert vooral aan de natuur- en ecowinkels. Ook behoren diverse webshops tot de klanten. "Wij houden echter wel een duidelijk distributiebeleid aan. Het liefst investeren wij verder in de bestaande klanten, zodat zij op een gegeven moment het hele assortiment neerzetten. We leveren ook veel aan salons en spa's, mijn achtergrond en die van mijn collega is namelijk schoonheidsspecialiste en huidtherapie. We hebben inmiddels diverse behandelingen en trainingen met onze producten samengesteld, dus er zijn inmiddels best wat salons die bij ons inkopen."Little Ondine

Achter Little Ondine zit ook een bijzonder verhaal. Deze in Engeland geproduceerde nagellak is sinds november 2016 verkrijgbaar bij Biocare Products. Het is een nagellak waarbij je geen nagellakremover nodig hebt. "Little Ondine is samengesteld uit water, harsingrediënten, en kleurmineralen. De lak is veilig in gebruik, aangezien hij honderd procent op de nagel blijft liggen. Wanneer de geurzloze lak het eerste uur na het opbrengen niet in aanraking komt met water, kan je het uiteindelijk in 1 keer lostrekken. Daardoor heb je geen remover nodig. Volgens Suzanne blijft deze lak net zo lang zitten als reguliere nagellak. Wanneer je de basis en de topcoat gebruikt blijft het zo'n vijf dagen zitten. Op dit merk krijgen we altijd erg leuke reacties."Het kleurenpallet van Litte Ondine is in de loop van de maanden al steeds verder uitgebreid, tot zo'n 35 verschillende kleuren, zo geeft ze aan. "En vanaf 2018 willen we ook met seizoenskleuren gaan werken."

Voor meer informatie:

Suzanne Smal
Biocare Products
Klaproos 2
1716 VS Opmeer
0229 758783
info@biocareproducts.nl
www.biocareproducts.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.