Britse bio-markt dendert door: +7,4%

De gemiddelde Britse consument beschouwt biologisch als gezonder, en dat heeft de sector geen windeieren gelegd. Soil Association meldt dat de omzet van biologische groenten en fruit (cumulatief) tussen juli 2016 en juli 2017 met 7,4% is toegenomen. Fruit voert de lijst maakte de hoogste groei door, met 12,6%. Daar staken groenten met 'slechts' 1,9% groei relatief schraal bij af. Zuivel, verreweg de grootste subsector in bio in het Verenigd Koninkrijk, groeide met soortgelijke cijfers: 2,3%.

"De vraag naar biologische voeding bereikt een hoogtepunt. Nu steeds meer onderzoek
wijst op de potentiële gezondheidsvoordelen, komt dit voor ons niet als verrassing", aldus Liz Bowles, directrice van Soil Association. Steven Jacobs van Organic Farmers and Growers reageert net zo opgetogen: "Enorm goed nieuws. De AGF-markt in het Verenigd Koninkrijk was een tijdlang redelijk tam, maar specifieke markten wisten wel potten te breken. Biologisch is duidelijk een groeisector."

82% van de Britten kocht dit jaar tenminste eenmaal een biologisch product. In 2016 was dat nog 79,5 procent. Met meer dan 8000 verkooppunten verspreid over het VK, is de markt goed voor meer dan 2 miljard Britse pond.

Bron: The Scottish Farmer / Farming UK

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven