"Centrale ligging ideaal voor nieuwe bio-winkel en distributie"

't Hof Welgelegen tekent huurovereenkomst Kwekerij Overwater

Tholen – Ard van de Kreeke, eigenaar van 't Hof Welgelegen, en Peter van Wijk, bestuurder van Stichting Arduin, hebben op 14 augustus hun handtekening geplaatst onder een huurcontract voor Kwekerij Overwater in Middelburg. Het betreft een contract voor onbepaalde tijd. "De centrale ligging is ideaal voor een nieuwe biologische winkel en de distributie van onze producten", licht Ard toe. Sinds gisteren mag hij zich officieel de nieuwe huurder van Kwekerij Overwater noemen.


Peter van Wijk en Ard van de Kreeke tijdens en na ondertekening van het contract.

Het betreft - ondanks eerdere berichtgeving - geen overname, maar een langdurig samenwerkingsverband. Arduin levert expertise en mankracht voor het werk op de kwekerij. Ard deelt op zijn beurt mee in het succes door zijn inbreng en jarenlange ervaring als biologisch ondernemer. Hij roemt daarbij de inzet en ervaring van de huidige Arduin-medewerkers. In de nieuwe opzet worden de werkzaamheden van Arduin voortgezet. Ook de winkelruimte blijft in gebruik.

Ruimere werkmogelijkheden

Dankzij de overeenkomst kan Ard de werkmogelijkheden van de cliënten van Arduin verruimen. "Zo kunnen de cliënten in de winkel aan de slag, biologische pakketten samenstellen, bestellingen bezorgen en werk verrichten in de kassen of op het land. Net wat het beste bij hun ontwikkeling en talenten past." In de kassen worden kruiden, planten en groenten geteeld. In de winkel liggen weldra ook producten van Arduin.

Werk binnen regulier bedrijf

Ook Peter van Wijk van Arduin is tevreden met de overeenkomst. Hij stelt dat zijn cliënten hierdoor beter aansluiting kunnen vinden in de maatschappij. Arduin kan op zijn beurt orde op zaken stellen in haar huishoudboekje. "Arduin reduceert hierdoor de exploitatiekosten en kan blijven focussen op de ondersteuning van haar cliënten. Uiteindelijk is het belangrijk dat onze cliënten binnen een regulier bedrijf aan het werk gaan, nieuwe vaardigheden opdoen en meer kansen krijgen."

Openingsfeest

Na de zomer wordt een openingsfeest van de vernieuwde winkel georganiseerd. Op dit moment vinden de laatste loodjes aan de verbouwing nog plaats. Klanten van de groentetassen van 't Hof Welgelegen kunnen al vanaf deze week hun groentetas bij Kwekerij Overwater ophalen.

Voor meer informatie:
www.thofwelgelegen.nl
www.arduin.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.