Status van biologische gewasbescherming in Zuid-Afrikaanse fruitsector

"Biologische gewasbescherming is niet effectief." Dit excuus hoort Richard Hutton-Squire, technisch directeur van Hutton-Squire Farms, maar al te vaak van telers die weigeren biologische gewasbescherming toe te passen. Hutton-Squire was aanwezig tijdens de slotsessie van de Biocontrols Africa Conference and Expo 2017 in Kaapstad. 

Hutton-Squire legt uit dat veel telers niet weten hoe ze biologische gewasbescherming en -middelen moeten toepassen als onderdeel van een geïntegreerd programma. Hij probeert de aanwezige telers van het belang van een sterke geïntegreerde plagenbeheersing (IPM) te overtuigen en hoe biologische producten een onderdeel uit kunnen maken van gewassenbeheer.

De citrusteelt in Zuid-Afrika

Wat meteen opvalt aan de citrusteelt in Zuid-Afrika is het gebruik van biologische producten binnen de sector. De grootste bedreiging voor de Zuid-Afrikaanse citrussector zijn trips waardoor het voor de sector in het land mogelijk voor een mildere benadering ten aanzien van gewasbescherming te kiezen. 

Dit geldt ook voor Marti Slabber, directrice van Hexrivier Sitrus in Citrusdal. Zij legt uit dat de keuze voor omschakeling naar de biologische teelt genomen werd nadat het bedrijf getroffen werd door een plaag als gevolg van organofosfaat resistentie. Het familiebedrijf werd 10 jaar lang geplaagd door insecten.

Het delicate evenwicht tussen plagenbeheersing en uitbraken van plagen waren voor Slabber aanleiding om te zoeken naar mildere programma's om ziekten en plagen onder controle te houden. De biocontrolesector in Zuid-Afrika beschikt over volop effectieve biologische producten die telers de mogelijkheid beiden om voor mildere gewasbeschermingsprogramma's te kiezen. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.