Odin slachtoffer van babbel-en-wisseltruc

Waarschuwing: gewiekste dieven maken eurobiljetten afhandig

Coöperatieve supermarkt Odin in Breda is slachtoffer geworden van een klassieke babbel- en wisseltruc. Twee vloeiend Engels sprekende mensen vroegen nadat ze iets kleins hadden afgerekend aan de caissière om biljetten van 20 euro te wisselen. Naar eigen zeggen omdat ze verzamelaar waren van specifieke lettercombinaties in het serienummer van het biljet. In dat proces wist de man in kwestie meerdere biljetten te ontvreemden. "Het betere goochelwerk", vertelt teamleider Roald Riet verbouwereerd aan BN de Stem. Odin Breda heeft aangifte gedaan gedaan van het voorval.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Eind vorige week betrad een soortgelijk stel opnieuw de Bredase supermarkt met opvallend genoeg precies hetzelfde verzoek. Ditmaal ving het tweetal bot. Het personeelslid ging niet mee in deze babbel-en-wisseltruc.

Politie.nl meldt dat particulieren, met name oudere mensen, doorgaans slachtoffer worden van babbeltrucs. Zo wisten oplichters op 15 juli dit jaar de woning van een 77-jarige man uit Andel en een 70-jarige inwoner van Werkendam te betreden en onder andere geld, sieraden en bankpassen buit te maken.

Bron: BN de Stem / Politie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.