Zoete aardappelteelt in Honduras

"Wij werken bij voorkeur met vrouwen"

Agueda en Rodolfo telen biologische zoete aardappelen in Honduras. Hun bedrijf, dat is opgericht in 2006, ligt in de Copàn vallei. De broer en zus komen uit een boerenfamilie die al jarenlang actief is in deze regio. Het gebied staat bekend om de Maya-beschaving die hier vroeger woonde, een dynastie van 16 koningen tussen ongeveer 426 en 820 jaar na Christus. Tegenwoordig telen zij zowel conventionele als biologische zoete aardappelen.

Het tweetal werkt met de lokale gemeenschap en is er trots op dat 80 procent van haar medewerkers vrouw is. "Wij werken bij voorkeur met vrouwen aangezien zij in dit deel van de wereld bijzonder kwetsbaar zijn. Het inkomen dat zij verdienen helpt niet alleen hun eigen gezin maar heeft een positief effect op de gehele gemeenschap."

De zoete aardappel groeit in populariteit. Niet alleen om zijn smaak en zijn gemakkelijke bereidingswijze, maar ook vanwege de hoge productie en de relatief eenvoudige teeltmethode.

Voor meer informatie: www.natureandmore.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.