Byodo bevat meeste zout per 100 gram
Tons ongezoete bio-ketchup bovenaan 'Ketchupwijzer'
De andere biologische ketchups in de test zijn: Your Organic Nature (Tomatenketchup Classic - positie 4), Smaakt (Ketchup Bio - positie 5), BioBandits (Organic ketchup - positie 6), Your Organic Nature (Tomatenketchup ongezoet - positie 7), Machandel (Tomatenketchup knijpfles - positie 11), La BIO IDEA (Tomatenketchup Classico - positie 12), AH Biologisch (biologische tomatenketchup - positie 14), Heinz (Ketchup Bio - positie 17), Bio+ (Tomatenketchup - positie 18), Biologisch van Jumbo (Biologische Tomaten Ketchup - positie 19), Byodo (Tomatenketchup zonder kristalsuiker - positie 20) en Byodo (Tomatenketchup - positie 22).
Bovenaan de Ketchupwijzer staat dus Tons ongezoete ketchup. Ook Van Wijngaardens natriumarme variant scoort hoog vanwege de afwezigheid van jawel; natriumzout. Remia heeft alle reden tot een feestje. De sauzenmaker die in bijna iedere supermarkt te vinden is staat met hun reguliere saus op drie. Opvallend weinig suikers en zout heeft Remia nodig om hun tomatensaus op smaak te krijgen. De hekkensluiters pakken het anders aan. Zo bevat nummer laatst Jumbo bijna dubbel zoveel toegevoegde zout en suikers als Remia. Ook de variant van Zeisner springt in het oog. Hun ketchup bestaat voor eenderde uit suiker. Het biologische Byodo bevat met 3,2 gram het meeste zout per 100 gram.