5 september op melkschapenbedrijf De Vreugdehoeve

Feestelijke keuring schapenkaas en schapenzuivel

De Nederlandse Vereniging van Professionele Melkschapenhouders organiseert samen met de Bond voor Boerderijzuivelbereiders een feestelijke keuring van schapenkaas en schapenzuivel. Deze unieke keuring vindt plaats op dinsdag 5 september 2017 van 10:00 tot 16:00 uur op melkschapenbedrijf De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle.Alle bereiders van schapenkaas of -zuivel worden van harte uitgenodigd om mee te doen. De keuringsresultaten zullen uitgebreid worden toegelicht door de keurmeester, en voor zowel harde kaas, zachte kaas als zuivel zullen dagwinnaars worden aangewezen. In verband met de ontwikkeling van de keuringssystematiek voor zachte kaas hoort de BBZ graag de mening van de deelnemers over de puntentelling.

Ook andere belangstellenden die geïnteresseerd zijn in schapenzuivel of kennis willen maken met zelfkazende schapenhouders worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Naast de keuring zal nog een workshop over schapenkaas en -zuivel plaatsvinden. Deelname aan deze workshop is vrij voor alle bezoekers en deelnemers aan de keuringen. Toegang is gratis.

Aanmelden voor deelname aan de keuringen kan bij Ellen Stam (kooihoek@hetnet.nl).

Voor meer informatie:
www.melkschapen.nl
www.boerenkaas.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.