Britse bio-sector groeit waar andere segmenten krimpen

De sector kan aardig turbulent zijn, maar Britse bedrijven verkeren in onzekerheid zo lang de Brexit onderhandelingen lopen. "Er is veel financiële druk en het vooruitzicht van de Brexit voegt onzekerheid toe, maar er zijn kansen, vertelt Matt Godfroy van de grootse biologische specialist SunFresh Produce.

"Met het veranderende financiële klimaat heeft onze strategie van samenwerking met service providers in niet-kritieke gebieden zich bewezen," vervolgt hij. "Er gaat geen week voorbij zonder berichten over bedrijven die mensen ontslaan, reorganiseren, consolideren of in het ergste geval de deuren sluiten."

 

De bio-sector laat groei zien, waar andere categorieën in verval raken. "Klanten vragen om een gespecialiseerde partner die de biologische categorie en de verwachtingen kan managen," vervolgt Matt. "Het beeld dat biologisch een kleine categorie is in vergelijking met conventioneel is waar, maar de cijfers onderbouwen dat de biologische consument een belangrijke consument is. Niet alleen voor het verssegment, maar ook voor andere segmenten."

SunFresh Produce werd in 2011 opgericht en focuste op het sla-segment. Sinds 2013 is het assortiment langzaam uitgebreid met andere groente en fruit. Momenteel telt het assortiment 50 producten.Afgelopen mei verhuisde SunFresh Produce het verpakken van de producten naar een bedrijf in Bicker Bar in Boston, Lincolnshire. Volgens Matt is het belangrijk om de producten zorgvuldig te verpakken. "Dat is alleen haalbaar met een eigen pakstation."Turners (Soham), waar de verpakkingslijn is ondergebracht, was al verantwoordelijk voor de distributie van de producten van SunFresh Produce. Een bestaand pand werd omgebouwd om de verpakkingslijn in onder te brengen. "Biologisch zijn betekent ook dat we oog hebben voor het milieu. We wilden een faciliteit met de minste impact op het milieu."Meer informatie:
Matt Godfroy
SunFresh Produce
T: +44 1775 766400
matt@sunfreshproduce.com
www.sunfreshproduce.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven