Phytophthora-melding in noordoosten van Nederland

In een groot deel van Nederland is het lang erg droog geweest. Vooral het zuidwesten moest het doen met minimale waterhoeveelheden, terwijl het noordoosten in juni wel regelmatig neerslag heeft gehad. De grootste hoeveelheden daarvan vielen vooral in de laatste weken van juni. In deze gebieden is het gewas langer nat geweest waardoor de kans op een infectie door Phytophthora aanwezig was.

Uit de markt krijgt Bayer Crop Science nu dan ook de eerste berichten van Phytophthora-aantastingen in het noordoosten van het land.Met de regenval van de afgelopen dagen is het van groot belang om het gewas voldoende te beschermen tegen de reeds aanwezige, maar ook tegen nieuwe Phytophthora infecties. Nieuwe infecties kunnen ontstaan als het gewas tenminste 3 uur nat blijft (bladnat-periode). Na de infectie is een temperatuur van 15 tot 25 graden nodig voordat de symptomen zichtbaar worden in het blad.

Bron: Bayer Crop Science

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.