Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron

Fresh Solutions Network heeft de introductie van zijn nieuwe, individueel verpakte biologische Russet aardappel aangekondigd. Het product is een uitbreiding op de Farmer's Table lijn. De aardappel werd gepresenteerd tijdens de Organic Produce Summit die op 12 en 13 juni gehouden werd in Monterey, Californië. Aan deze vakbeurs namen 120 toonaangevende producenten van bio-AGF en ruim 75 retailers en inkopers deel.



Drie van de vier conventionele supermarkten hebben tegenwoordig bioproducten in hun assortiment en vaak ligt de prijs van dit soort producten wat hoger. Verse groenten en fruit worden binnen het buisegment al dertig jaar lang het meest verkocht. De groei van bio-aardappelen loopt hierbij voorop, aangejaagd door het groeiende aanbod binnen deze categorie. Vorig jaar bedroeg de groei 17,8%. 

"De markt voor biovoeding blijft groeien en aardappelen vormen hier een belangrijk onderdeel van", legt Fresh Solutions Network-directrice Kathleen Triou uit. "Onze individueel verpakte magnetron aardappel zal zowel bij liefhebbers van biologische voeding als Millennials aanslaan. Deze laatste groep consumenten wordt steeds belangrijker."

Op basis van de statistieken kan men concluderen dat 'bio' trendy is onder Millennials, die vaker kiezen voor onbewerkte en biologische voedingsproducten. Hun boodschappenmandje bevat gemiddeld 60% aan natuurlijke/biologische producten. Deze groep houdt echter ook van gemak en besteden dagelijks doorgaans minder dan 20 minuten aan het bereiden van de maaltijd. 

"We zijn erg blij dit nieuwe product te kunnen introduceren", vervolgt Triou. "Het is het eerste product dat twee trends met elkaar verenigd: bio en convenience. "Kiezen voor biologische maaltijden hoeft niet te betekenen dat men uren in de keuken moet staan."

De Side Delights Farmer's Table Russet aardappel is 100% GGO-vrij en voorzien van het biokeurmerk. De Farmer's Table lijn bevat ook nog rode en gele Russetrassen die te koop zijn in papieren zakken van 1,36 en 2,27 kilo en een plastic zak van 1,36 kilo. 

Voor meer informatie: 
Kathleen Triou
Fresh Solutions Network
T: +1 209 627 6800
Publicatiedatum: