Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Golden Grapes pionier in biologische druiven

Azienda Agricola Golden Grapes werd eind zeventiger jaren door Luigi Brucculeri opgericht. In 1989 bedacht Brucculeri een manier om gezondere druiven te telen zonder synthetische middelen en zodoende ook milieuvriendelijker.


Op de foto: netten beschermen de druivenplantages van Golden Grapes. In de verte is de S. Giovanni dam te zien. 

Hij begon te experimenteren met het telen van druiven in zakken van pure cellulose. Het bedrijf wordt nu gerund door Dario Bucceleri (op onderstaande foto), Luigi's zoon die aan de landbouwuniversiteit heeft gestudeerd. 



"We hadden het idee om een fysieke barrière te creëren om onze druiven te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door deze techniek onderscheidt Golden Grapes zich van andere telers. 



Het bedrijf implementeerde de biologische teeltwijze in 1994. In 1997 introduceerde het ook de Demeter gecertificeerde biodynamische teeltmethoden. "Dit jaar vieren we ons twintigjarig jubileum als biodynamisch bedrijf."



Het bedrijf is gevestigd in een regio die zich bij uitstek leent voor de fruitteelt. Het implementeren van milieuvriendelijke teeltmethoden, het gebruik van biodynamische producten, de ervaring van 25 jaar, kwaliteitsborging en de opslag maken Golden Grapes tot marktleider binnen de biosector. 

Interview met Dario Brucculeri


Naast tafeldruiven teelt het bedrijf perziken, peren en kersen. De volumes druiven zijn gegroeid en de oogstkalender is in de loop der jaren uitgebreid. 



Het bedrijf bezit een areaal van in totaal 40 hectare, waarvan er 23 voor de druiventeelt bestemd zijn (waarvan 8 pitloze rassen). Hier volgt een overzicht van de rassen: Italia (middellaat ras met pitten, 10 hectare), Red Globe (middellaat rood ras met pitten, 3 hectare), Centennial (vroeg, pitloos wit ras, 2 hectare), Crimson (laat, rood pitloos ras, 1 hectare), Regal (wit, middellaat pitloos ras, 1 hectare), King Ruby (blauw, vroeg pitloos ras, 1 hectare, Pink Muscat (roze vroeg pitloos ras, 1 hectare); vroege gele perziken (Lolita en My Crest, 1 hectare), late gele perziken (O'Henry, Flaminia, Far Time, 1 hectare; peren (Coscia, 1 hectare; kersen (Sweet Early, Early Star, 1 hectare).

Voor meer informatie:
Az.Agr.Biodinamica - Golden Grapes

del Dott. Agr.Dario Brucculeri
Sede legale: Via E.Fermi 36
Sede operativa: c/da Pernice
92028 - Naro (AG) ITALY
Tel./Fax: (+39) 0922 829 530
info@goldengrape.it
www.goldengrapes.it
Publicatiedatum: