Een van Europa's grootste bioboerderijen

Ierse bioboerderij wisselt van eigenaar

Savills Ireland heeft namens Donegal Investment Group plc aangekondigd dat The Grianan Estate, een van Europa's grootste biologische boerderijen, van eigenaar wisselt. De boerderij is voor een bedrag van 17,5 miljoen euro verkocht aan Glenmore Estate Farms Limited. Het landgoed telt circa 931 hectare en is vanwege zijn vruchtbare grond erg gewild. Momenteel worden er gewassen als granen, rode klaver en wortelgewassen verbouwd. Daarnaast beschikt het bedrijf over een aantal stallen die tezamen ruimte bieden voor 400 runderen.

Het Grianan Estate is gelegen in Speenoge, Burt, Co Donegal. De afgelopen 10 jaar produceerde de boerderij jaarlijks meer dan 3.000 ton biologische producten, waaronder melk, groenten en granen.

"Het is onwaarschijnlijk dat een andere mogelijkheid op deze schaal zich op de korte termijn weer voordoet op de Ierse landbouwmarkt", aldus Pat O'Hagan van Savills.

Bron: Business.ie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.