Vanaf augustus bio-Fairtrade gember bij Fairtrasa Holland

Collega Jim Wilson Ruiz García van Fairtrasa Peru verzorgt met zijn team in Peru al jaren de biologisch geteelde gember voor Fairtrasa Holland. Het wordt verkocht aan de Europese Retail en de Biologische groothandelaren. De laatste jaren is de concurrentie flink toegenomen. Fairtrasa bleef echter volhouden dat de telers een eerlijke prijs moesten ontvangen. De verkoop ging daardoor iets langzamer, maar het gevoel bij Fairtrasa was goed. "Fairtrasa's doel is om kleinschalige telers uit de armoede te helpen en te houden", aldus José María Cubero van Fairtrasa Holland. "Als je dan meegaat in de prijsconcurrentie loop je dat doel volledig mis.""Nog steeds is het volume aan biologische gember wat wij wekelijks verkopen flink te noemen. Als we hadden meegegaan met de prijsknallers, had dat misschien het dubbele of drievoudige geweest. Maar nogmaals, waar doe je het dan voor?", vervolgt José.Volgens Peter Abma is het moeilijk uit te leggen aan je klantenkring dat je 2,00 tot 5,00 euro per doos duurder bent dan andere aanbieders. "Ook de supermarkten worden vergeleken door de consument en voor de consument is gember gewoon gember. En daar hebben zij natuurlijk gelijk in!"José is met Jim in Peru in gesprek gegaan en gezocht naar een oplossing waar de telers het geld krijgen wat ze nodig hebben en dat de klant meer begrip op kan brengen voor de wat hogere prijs. "Deze gesprekken zijn al gaande sinds eind 2016", vertelt José. "We zijn in gesprek gegaan met de telers en de organisatie onder de loep genomen. We hebben aan een betere, efficiëntere infrastructuur gewerkt en in samenspraak met de telers en Fairtrasa Peru afgesproken dat we alle farms Fairtrade gaan certificeren. Daarmee geven wij duidelijk aan waarom onze gember een iets hogere prijs heeft en garanderen wij duurzaamheid", vult José aan."Onze ultieme wens is dat het 'merk' Fairtrasa als sociaal certificaat herkent en geaccepteerd wordt", zegt Peter Abma. "Helaas is het nog niet zo ver. Of het ooit zover komt is natuurlijk maar de vraag. Je mag toch wel iets te wensen hebben?"

"Maar", zegt José, "vanaf augustus 2017 als de nieuwe oogst vanuit Peru start, kunnen wij wel trots zeggen dat wij bio-Fairtrade gember in het assortiment hebben. En dat hoef je niet uit te leggen!"

Voor informatie:
Fairtrasa Holland BV
ABC Westland 212
2685 DC Poeldijk
T: +31 (0)174–291600
José María Cubero (jose.cubero@fairtrasa.nl)
Peter Abma (peter.abma@fairtrasa.nl)
www.fairtrasa.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.