'Organic Food Against Climate Change'

Botanic Bites & Charly's All winnen duurzame ondernemersprijs

Afgelopen vrijdag eindigde de eerste 'Organic Food against Climate Change' van Wessanen. De challenge werd mede mogelijk gemaakt door Triodos Bank en georganiseerd door Impact Hub. Veelbelovende ondernemers, die deel namen aan de twee maanden durende trainingsprogramma, pitchten hun innovatieve ideeën voor een jury van experts in de biologische voedselsector. Gedurende drie trainingsdagen en vier masterclasses leerden de tien uitgekozen ondernemers om te groeien en op te schalen en werden uitgedaagd om actie te ondernemen en elkaar te inspireren.Er werden maar liefst twee winnaars uitgekozen; Botanic Bites (plantaardig, gezond en duurzaam power food) en Charly's All is Fair (plantaardige kaasalternatieven). Als beloning kreeg elk van hun 10.000 euro, toegang tot een breed netwerk van experts, extra begeleiding voor het management door Wessanen en Triodos Bank en een lidmaatschap bij de Impact Hub.

"Wij waren onder de indruk van het enthousiasme van de deelnemers. En voor ons als jury was het moeilijk om maar één winnaar uit te kiezen – daarom besloten we om er twee te belonen en het prijzengeld te verdubbelen", zei Klaus Arntz, hoofd Marketing en Duurzaamheid bij Wessanen. 'Als bedrijf dat zich focust op het verstrekken van gezonder eten voor gezondere mensen en een betere wereld, zijn we blij dat we de mogelijkheid hebben om deze ondernemingen te steunen, die zich richten op sleuteluitdagingen van het globale voedselsysteem en de invloed hiervan op de klimaatverandering."

"Ik ben overweldigd. Dit is de juiste duw op het juiste moment – vijf stappen vooruit", zegt Doreen Westphal, oprichtster van Botanic Bites. Een van de vragen tijdens de viering van de challenge was natuurlijk waar Westphal het prijzengeld voor zou gaan gebruiken. "Ik wil het investeren in onze nieuwe pilot Paddo Bites, waar we een innovatief product ontwikkelen voor honderden tonnen oesterzwamvoetjes die per jaar in Nederland verloren gaan.'

Voor meer informatie:
www.botanicbites.com
www.charlysallisfair.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.