Hollands biologisch koekje begint samenwerking met Whole Foods

Tholen – De koekjes van Farm Brothers hebben de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk gemaakt. "Het mag geen geheim heten dat thee en koekjes goed samengaan. Als thuisbasis van fervente theeliefhebbers lag daar natuurlijk gigantisch veel potentie", vertelt 'Farm Brother' Herman. De koekjes lagen al in een zeventigtal Engelse winkels. "De verkoop daar verliep vlot. Whole Foods UK kreeg daar lucht van en zodoende volgde het besluit om de Farm Brothers koekjes in hun assortiment op te nemen."In Nederland voerde Farm Brothers onlangs nog een promotiecampagne met Yogi Tea, waarin de koekjes-thee-combinatie duidelijk naar de consument toe werd gecommuniceerd. Herman sluit niet uit dat deze vorm van cross-marketing ook in het Verenigd Koninkrijk opgang zal maken.

Farm Brothers is naast biologisch ook B-Corp gecertificeerd, wat inhoudt dat het bedrijf hoge standaarden naleeft op het gebied van milieu-impact en transparantie. "Dat biedt herkenbaarheid naar de klant toe. Voor de Britse consument is het bovendien een extra bevestiging dat we verantwoording afleggen voor onze producten", geeft Herman aan. Andere bekende gecertificeerde B-Corp-bedrijven zijn bijvoorbeeld Patagonia (VS) en Dopper (NL).

Ook Frankrijk heeft kennisgemaakt met de biologische koekjes van Farm Brothers. Herman: "Fransen staan niet bekend als theedrinkers, maar drinken des te meer koffie. Koekjes hebben daar dan ook meer de rol van een tussendoortje."

Met alle ontwikkelingen over de grens zou je bijna vergeten dat de Farm Brothers ook in eigen land hard aan de weg timmeren. Dichter bij huis introduceert het bedrijf namelijk de nieuwe smaak Chocolate Chip & Abrikoos. "Het resultaat van testen, testen en nog eens testen. Weinigen zijn bekend met de smaakcombinatie, maar we krijgen veel positieve feedback. Men vindt deze fruitsmaak goed bij de chocolade passen", vervolgt Herman.

De nieuwste aanwinst is sinds begin mei verkrijgbaar via Natudis en in het schap bij Marqt. De verpakkingen zijn eveneens in een nieuw jasje gestoken, ogen frisser en zijn daardoor beter zichtbaar in het schap.

De biologische koekjes van Farm Brothers zijn gemaakt van spelt, haver, rogge en enkel gezoet met ongeraffineerde suikers zoals bruine rijststroop en oerzoet. De koekjes bevatten geen palmolie, ei of andere toevoegingen.

Voor meer informatie:
Farm Brothers
info@farmbrothers.com
www.farmbrothers.com
www.facebook.com/Farmbrothersfood
www.instagram.com/farmbrothers
www.twitter.com/farmbrothers

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.