Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dop verandert van kleur bij voedselbederf

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, moet het Braziliaanse chemieconcern Braskem hebben gedacht. Het bedrijf heeft een dop ontwikkeld die van kleur veranderd zodra voedselbederf optreedt. Daarmee is het niet meer nodig om zelf aan het product te ruiken of naar de houdbaarheidsdatum te kijken. De dop meet via speciale polymeren de zuurtegraad (pH) van de producten en waarschuwt de gebruiker als het niet meer geschikt is voor consumptie. De dop zal ook op frisdrankblikjes of jerrycans gebruikt kunnen worden. Dat schrijft Kijk Magazine.



Het bedrijf trekt ongeveer twee jaar uit vooraleer het grootschalig in de markt wordt gezet. Ook wordt gezocht naar andere indicatoren dan zuurtegraad, om er zeker van te zijn dat deze techniek zo waarheidsgetrouw mogelijk is.
 
Bron: Kijk Magazine
Publicatiedatum: