Dop verandert van kleur bij voedselbederf

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, moet het Braziliaanse chemieconcern Braskem hebben gedacht. Het bedrijf heeft een dop ontwikkeld die van kleur veranderd zodra voedselbederf optreedt. Daarmee is het niet meer nodig om zelf aan het product te ruiken of naar de houdbaarheidsdatum te kijken. De dop meet via speciale polymeren de zuurtegraad (pH) van de producten en waarschuwt de gebruiker als het niet meer geschikt is voor consumptie. De dop zal ook op frisdrankblikjes of jerrycans gebruikt kunnen worden. Dat schrijft Kijk Magazine.



Het bedrijf trekt ongeveer twee jaar uit vooraleer het grootschalig in de markt wordt gezet. Ook wordt gezocht naar andere indicatoren dan zuurtegraad, om er zeker van te zijn dat deze techniek zo waarheidsgetrouw mogelijk is.
 
Bron: Kijk Magazine

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven