Ruim 20.000 euro opgehaald

Burgers en Wakker Dier helpen bioboer met advocatenkosten

Bijna 4.000 burgers doneren samen met Wakker Dier geld aan biologische melkveehouders voor hun proces tegen de staat. De bioboeren willen hun koeien redden van de slacht die de overheid heeft opgelegd vanwege de mestberg. De rechter gaf de boeren al gelijk, omdat de biologische sector niet verantwoordelijk is voor het mestprobleem. Maar staatssecretaris Van Dam gaat in hoger beroep, waardoor alsnog slacht dreigt voor circa 6.000 gezonde biologische melkkoeien. Wakker Dier vroeg heel Nederland om de boeren te helpen met een kleine bijdrage door 'shitbeleid' te sms'en. Bijna 4.000 burgers doneerden samen ruim 10.000 euro. Wakker Dier verdubbelt het bedrag tot 20.000 euro. "We worden gebeld door wanhopige en intens verdrietige boeren en boerinnen. We hopen op deze manier hun bedrijven en koeien te kunnen redden."

Wakker Dier steunt bioboeren via vereniging De Natuurweide

Wakker Dier doet de donatie aan de vereniging De Natuurweide, de overkoepelende organisatie voor biologische melkveehouders. De Natuurweide vertegenwoordigt 230 boeren en coördineert de rechtszaken van diverse biologische boeren tegen de staat. Op dit moment loopt het hoger beroep tegen de staat van de biologische boeren die in eerste instantie al gelijk kregen van de rechter. Daarnaast ondersteunt De Natuurweide tientallen andere biologische boeren die nu ook een kort geding tegen de staat aanspannen. Teunis Jacob Slob, de voorzitter van De Natuurweide: "Naast de financiële bijdrage is dit ook een enorme morele ondersteuning voor de biologische melkveehouders. We hopen dat hiermee voorkomen kan worden dat biologische koeien onnodig geslacht moeten worden."

Wakker Dier in actie

Begin april plaatste Wakker Dier een rouwadvertentie voor zes biologisch-dynamische koeien die al slachtoffer werden van het shitbeleid. En gaven wij aandacht aan het absurde feit dat de overheid aan de ene kant toelaat dat honderdduizenden mest-producerende kalveren worden geïmporteerd en aan de andere kant tienduizenden Hollandse koeien afmaakt omdat ze mest produceren. In februari publiceerde Wakker Dier een rapport met het Centrum voor Landbouw en Milieu over de vele negatieve gevolgen voor melkkoeien van de nieuwe mestregelgeving. Nu lijkt de rechter de laatste hoop om nog iets van het shitbeleid recht te zetten.

Bron: Wakker Dier

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.