Wereldwijde bio-zuivelmarkt +37% sinds 2010

De Organic Milk Suppliers Cooperative benadrukt in zijn nieuwste marktoverzicht de sterke wereldwijde groei van de biologische zuivelsector. Die wordt vooral aangestuurd door een sterke interesse van consumenten voor gezondheid en welzijn. Volgens het rapport is de wereldwijde bio-zuivelmarkt sinds 2010 met 37 procent gegroeid.

Verenigd Koninkrijk

In het rapport is verder veel aandacht voor de situatie in het Verenigd Koninkrijk. Volgens het rapport groeide het volume geconsumeerde biologische zuivel in het Verenigd Koninkrijk met 4,4% in 2016, terwijl de gangbare zuivelcategorie met 1,9% afnam. Biologische zuivel bereikte 1 miljoen nieuwe huishoudens, een toename met 15%. Een kwart van alle huishoudens consumeert nu biologische melk.Biologische zuivel in het Verenigd Koninkrijk had in 2016 een marktwaarde van £344 miljoen (393 miljoen euro), een groei van 2,2%. Toch is deze groei minder sterk dan in andere internationale markten.

Export van biologische zuivel is vrij belangrijk voor de Britse sector. Men probeert er de marktfluctuaties op de Britse markt mee in evenwicht te houden en op die manier stabiele prijzen te behouden op de Britse markt.

Klik hier voor het volledige rapport.

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.