Tijdelijk bij Bio-Planet

Kaas voor vegetariërs van seizoensverse weidemelk

L'Authentique profileert zich, zoals haar naam al doet vermoeden, als authentieke kaas. De smeuïge kaas met een volle smaak en een halfzachte korst komt van de Belgische weides. De kaas is om vele redenen uniek in het aanbod van Bio-Planet: hij wordt gemaakt met seizoensverse weidemelk van lokale koeien en is er mede gekomen door de hechte samenwerking tussen de boeren die deel uitmaken van BioMelk – BioLait, kaasmakerij Herve en Bio-Planet.BioMelk – BioLait levert die melk aan kaasmakerij Herve, die er op zijn beurt Bio Terrior kazen mee maakt, zoals deze L’Authentique. De melk wordt gepasteuriseerd en vervolgens wordt er microbieel stremsel aan toegevoegd, wat de kaas behapbaar maakt voor vegetariërs.

De kaas is tot eind oktober beschikbaar. Dan gaan de koeien weer op stal en is er geen weidemelk meer beschikbaar tot aan het voorjaar.

Voor meer informatie: www.bioplanet.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.