
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nederlandse exposanten verdiepen zich in de Spaanse markt tijdens Organic Food Iberia
- "Biologisch telen is niet altijd gemakkelijk en de werkdruk is enorm"
- "Zomerreductie houdt paddenstoelenaanbod in balans"
- "Maatwerkoplossing hoge WW-premie seizoensarbeid noodzakelijk"
- Vier verschillende zeewierondernemers winnen Seaweed Innovation Challenge
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Tijdelijk bij Bio-Planet
Kaas voor vegetariërs van seizoensverse weidemelk
BioMelk – BioLait levert die melk aan kaasmakerij Herve, die er op zijn beurt Bio Terrior kazen mee maakt, zoals deze L’Authentique. De melk wordt gepasteuriseerd en vervolgens wordt er microbieel stremsel aan toegevoegd, wat de kaas behapbaar maakt voor vegetariërs.
De kaas is tot eind oktober beschikbaar. Dan gaan de koeien weer op stal en is er geen weidemelk meer beschikbaar tot aan het voorjaar.
Voor meer informatie: www.bioplanet.be
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-09 Groter biologisch landbouwareaal goed voor natuur
- 2023-06-08 "We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk ruimte te bieden voor diereigen gedrag"
- 2023-06-02 Melkprijs Eko-Holland in juni met vijftig cent omlaag
- 2023-06-02 Arla bio-melkprijs daalt met 2 eurocent per kilo in juni
- 2023-06-01 "We willen iedereen met wie we zaken doen aardig vinden"
- 2023-06-01 Pioniers geven aftrap voor de Maand van het Kalf
- 2023-06-01 "Historisch gezien hebben we nooit zoveel dierlijke producten geconsumeerd als nu, dus wat matigen daarmee kan geen kwaad"
- 2023-05-31 FrieslandCampina verlaagt bio-garantieprijs in juni met 25 cent
- 2023-05-31 Amerikaans landbouwministerie biedt steun aan biologische zuivelproducenten
- 2023-05-31 Weideseizoen: toezicht op weidegang dieren gestart
- 2023-05-30 Juni: Maand van het Kalf
- 2023-05-26 Biologische volle melk Schwarzwaldmilch gekozen tot beste ambachtelijke melk
- 2023-05-24 Biologisch melkveehouder Arie van den Berg op bezoek bij Vroege Vogels Radio
- 2023-05-24 "Vier stappen om broei in de kuil tegen te gaan"
- 2023-05-23 Eerste honderdtonner van Bio Opneij Wytze van de Bio-KI
- 2023-05-23 Provamel focust voortaan op het gamma lang houdbare plantaardige drinks, room en desserts
- 2023-05-23 Innovatiehuis De Peel roept label in het leven om lokale biologische kaas op de kaart te zetten
- 2023-05-22 "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- 2023-05-22 Bio-boeren trekken meer dan 2500 bezoekers tijdens Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-19 Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk