Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boeren en tuinders vormen risicogroep

1 juli: Studiedag Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie, verspreid door teken. Een tekenbeet is makkelijk op te lopen: tijdens een wandeling, spelen in het bos of werken in de tuin. Boeren en tuinders hebben in het seizoen regelmatig te maken met tekenbeten: bij zichzelf of bij werknemers (zoals op zorgboerderijen).



Tijdens de studiedag 'Ziekte van Lyme' gaan twee docenten vanuit hun eigen vakgebied in op deze ziekte. Doel van de studiedag is verdere verdieping op het onderwerp. Huib de Ruiter (Antroposofisch arts) gaat in op behandelmethoden, en benadert deze methoden vanuit de antroposofische visie. Ger van de Ven (docent biologie) gaat in op de fenomenologie van de kaardebol. Wat kunnen we leren van de verschillende aspecten van deze bijzondere plant, en de geneeskrachtige werking daarvan? Ger zal laten zien dat er verbanden zijn tussen het ziektebeeld en de plant kaardebol. In de tuinen van Landgoed Kraaybeekerhof is de plant ook aanwezig.

Inschrijven voor deze studiedag is nog mogelijk.

Voor meer informatie: www.kraaybeekerhof.nl
Publicatiedatum: