Versgemaaid gras lekkerste plattelandsluchtje van 2017

De uitslag van de publieksverkiezing van het 'Lekkerste Plattelandsluchtje 2017' is bekend. Het publiek kon kiezen uit negen verschillende geuren; variërend van de geur van vers gemaaid gras, frisse bloesem aan de boom tot de geur van een regenbui na een warme dag. Duidelijke favoriet was versgemaaid gras. Met een tweede plaats voor regen.Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector, organiseerde de verkiezing van de allerlekkerste geuren van het platteland. Onder het motto 'Geef je vader eens een ander luchtje cadeau' nodigt Bionext het Nederlandse publiek van harte uit om op 17 en 18 juni live hun favoriete plattelandsgeur te komen ervaren tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend.

Herkenbaar

Ben Hut is 'odeuroloog' en gespecialiseerd in het maken van plattelandsluchtjes. Zo heeft hij de geur van de schaapskooi, de hooiberg, en de koeien vlaai na weten te maken. "Het belangrijkste bij geur is dat deze herkenbaar is. Voor een typische plattelandsgeur moet er iets van de geur van weidebloemen en diverse geuren van de boerderij in te herkennen zijn. Een luchtje is altijd opgebouwd uit verschillende ingrediënten, maar het geheim van de smid ga ik natuurlijk niet verklappen. Heel mooi dat gras gewonnen heeft. Een terechte winnaar."

Voor meer informatie: www.lekkernaardebioboer.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.