Landbouwminister Mezard lijkt voorstander van biologisch

Minister van 'Ecologische transitie' nieuw in Frans kabinet

De landbouwminister in het kabinet van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron staat aan de kant van biologisch. Macron benoemde Jacques Mezard als minister van Landbouw, een man die zich inzet voor het milieu en een tegenstander van genetische manipulatie. Nicolas Hulot is aangesteld als minister van 'Ecologische transitie' (de la Transition écologique).

In de verkiezingscampagne gaf Macron al aan dat hij voorstander is van een divers landbouwsysteem. Naar zijn mening kan Frankrijk een productieve exportgerichte landbouw hebben, met massaproductie en concurrerende prijzen, maar ook met kleine biologische boerderijen die zich voornamelijk richten op de lokale consumptie. Naar zijn mening moeten beide landbouwmodellen zowel nationaal als EU-breed gesteund moeten worden.

De nieuwe president is ook voorstander van vrijhandelsovereenkomsten, mits zij eerlijke concurrentie tussen de handelspartners verzekeren. In juni zal een bijeenkomst voor producenten, verwerkers, handelaren en consumenten gehouden worden. Dit met als doel een hogere omzet voor de producenten te waarborgen.

Met het oog op zijn visie op de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (CAP) en het binnenlandse Franse landbouwbeleid heeft Macron de volgende doelen opgesteld:
  • Het EU-landbouwbudget en de uitgaven op het huidige niveau houden
  • Vijf miljard euro investeren in boerderijen en voedselverwerkende faciliteiten, waaronder 200 miljoen euro speciaal voor producenten die investeren in milieugerelateerde projecten
  • Het verminderen van het aantal pesticiden wanneer er alternatieven voor handen zijn
  • Ondersteunen van producenten die investeren in milieubescherming
  • Het faciliteren van de vorming van nieuwe samenwerkingen tussen producenten
  • Vermindering van de regelgeving en beperkingen in de landbouw
Bron: Organic-Market.info

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.