Rainforest Alliance en Utz Certified fuseren

Op 7 juni werd bekendgemaakt dat de keurmerken Utz Certified en Rainforest Alliance gaan fuseren tot één keurmerk. Stichting Max Havelaar, bekend van het Fairtrade keurmerk, feliciteert de keurmerken en kijkt ernaar uit om de lopende samenwerking in deze nieuwe context uit te bouwen.

Samenwerking tussen keurmerken is belangrijk om ervoor te zorgen dat handelsketens sneller en efficiënter verduurzamen, stelt de stichting. Zo werken het Fairtrade keurmerk, Rainforest Alliance en Utz Certified alle geruime tijd samen. Bijvoorbeeld om de controle bij boerenorganisaties en plantages efficiënter te maken. Daarnaast is het belangrijk om de voordelen van robuuste en onafhankelijke certificering samen te blijven benadrukken. Zeker in de context van toenemende initiatieven van bedrijven om zelf programma's op te zetten en de due diligence benadering op mensenrechten in waardeketens.

Voor volledige samenwerking zijn de verschillen tussen Fairtrade en Rainforest/Utz voorlopig nog te groot. Fairtrade verschilt in de manier waarop het keurmerk de nadruk legt op empowerment en zelforganisatie van telers en werkers in handelsketens.

Bron: Stichting Max Havelaar


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.