Aanvoer biologisch geteelde limes komt op gang

Al jaren is de vraag naar biologisch geteelde limes veel hoger dan het aanbod. "Vooral de eerste maanden van het jaar is dat het geval", aldus Peter Abma van Fairtrasa Holland. "Gevolg is dat je de limes niet verkoopt maar eigenlijk verdeeld. Dat lijkt een luxe positie en commercieel gezien is dat misschien ook wel het geval. Maar om iedere week tegen je klanten te zeggen dat je niet aan hun vraag kan voldoen is als verkoper zijnde gewoon pijnlijk te noemen. Daarnaast is het nog steeds niet duidelijk hoe groot die markt nou echt is."José María Cubero, verantwoordelijk voor de aanvoer bij Fairtrasa Holland is momenteel in Mexico om de telers te bezoeken en gedetailleerde afspraken te maken met een derde telersgroep die exclusief aan Fairtrasa zal gaan leveren. "Inderdaad. Een derde leverancier. Daar waar wij een aantal jaren slechts één aanvoerder hadden zitten wij nu op drie. Twee jaar geleden is er een tweede leverancier bij gekomen die een redelijk volume kon leveren. Nu praten wij alleen al van die tweede leverancier over meerdere containers per week. We kunnen nu dus serieus aan de vraag voldoen en daar zijn wij blij mee."

Volgens José María Cubero zal de aanvoer vanuit Mexico in ieder geval van juni tot en met november groot zijn. "Daarna gaat het seizoen in Peru beginnen. Die zijn nu het derde jaar in productie dus zullen aanmerkelijk meer gaan leveren dan de voorgaande twee jaren. Dat seizoen loopt tot en met maart. De aanvoer in de eerste drie maanden van het aankomende jaar zijn daarmee ook redelijk afgedekt. Mexico heeft altijd wel wat volume van januari tot en met juni maar normaal gesproken niet veel. Met drie aanvoerders ziet ook dat er veel beter uit", vervolgt José.

"Kunnen wij nu zeggen dat wij jaarrond limes beschikbaar hebben? Dat is altijd gevaarlijk om te zeggen", aldus Peter. "Maar we kunnen wel hardop zeggen dat wij met de gehele Fairtrasa Groep hard gewerkt hebben om dit belangrijke product toegankelijk te maken. Wij zouden nu in principe kunnen zeggen dat wij voldoende beschikbaar hebben. Maar in deze snel groeiende markt kan dat over een jaar zomaar weer anders zijn. Vanwege die reden zal José deze week meerdere projecten bezoeken om ook de aanvoer voor de toekomst veilig te stellen."

Voor meer informatie: www.fairtrasa.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.