Zaterdag 10 juni

Lezing Rineke Dijkinga bij Raw Milk Company - Thema Darmgezondheid

Zaterdag 10 juni komt Nederlands bekendste orthomoleculair geneeskundige Rineke Dijkinga bij Raw Milk Company (producent van de RauwPower zuivel) een lezing geven over darmgezondheid.

Wat doen de darmen voor je gezondheid, en hoe houd je de darmen zelf gezond? Welke rol spelen de darmbacteriën hierin? En wat doen antibiotica met de darmgezondheid?

We noemen het totaal van alle micro-organismen in de darmen ook wel ons 'vergeten orgaan'. Duizenden jaren lang leerde elke arts wat het belang is van een gezonde darmbacterie-huishouding. Elke ziekte werd in verband gebracht met de darmen. De laatste eeuw raakte dit echter in de vergetelheid en gingen we met man en macht deze micro-organismen bestrijden. Langzamerhand komt ons 'vergeten orgaan' gelukkig weer volop in de wetenschappelijke belangstelling. We gaan ook steeds meer inzien dat we maar beter vrienden kunnen worden én blijven met alle micro-organismen in en op ons lijf. Dat ook bacteriën en schimmels die we jarenlang als 'fout' hebben bestempeld tóch nuttig zijn, mits in de hand gehouden door 'goede' bacteriën.Het hebben van een gezonde en gevarieerde hoeveelheid darmbacteriën heeft ongelooflijk veel te maken met voeding en leefstijl. Je kunt nog zo gezond eten, zonder je goede darmbacteriën stagneert je stoelgang, kun je eiwitten niet goed verteren, kun je geen gezond vet uit vezels maken, kun je voedingsstoffen niet opnemen, maak je geen slaap- en 'geluksstoffen' aan et cetera.

Dit is waar de lezing van 10 juni aanstaande over gaat: hoe kun je met voeding en leefstijl zorgen dat je de goede en waardevolle bewoners van je darmen optimaal in de watten legt zodat jij je totale gezondheid zo gunstig mogelijk kunt beïnvloeden.

U kunt zich aanmelden in onze winkel door een mailtje naar info@rawmilkcompany.nl. De inschrijvingskosten zijn 18,50 euro. Hiervan zal een deel naar de Sea First Foundation gaan. De dagplanning is als volgt:
9:00–9:30 uur - Inloop met kefir
9:30-11:00 uur - Lezing Rineke
11:00-11:30 uur - Pauze met 'Rineke-thee' en de hangop van RauwPower
11:30-12:30 uur - Lezing Raw Milk Company
Er is genoeg gelegenheid tot het stellen van vragen. Het geheel is om uiterlijk 13:30 uur afgelopen.

Meer weten over Rineke: www.rinekedijkinga.nl. Ga naar www.rawmilkcompany.nl voor meer informatie over Raw Milk Company. De aanmelding is definitief als de inschrijfkosten zijn overgemaakt op IBAN NL28TRIO0212187325 ten name van Raw Milk Company onder vermelding van 'Lezing 10 juni' met vermelding van uw naam.

Het adres: Beuningerstraat 12, 7587LD De Lutte, telefoonnummer 0541 299872.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven