Nieuwe Europese samenwerking in biologische landbouw

INRA en het Zwitserse Onderzoeksinstituut voor biologische landbouw (FiBL) hebben in INRA's Laqueuille-vestiging in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, een samenwerkingsovereenkomst getekend inzake biologisch landbouwonderzoek. De samenwerking is bedoeld om bestaande projecten te ondersteunen en nieuwe projecten te ontwikkelen.INRA en FiBL werken in feite al meer dan 20 jaar samen op Europese onderzoeksprojecten (41 gezamenlijke publicaties) over ondermeer dierengezondheid, planten- en veeteelt, vollegrondsvruchtbaarheid en meer. Om hun partnerschap te versterken hebben de twee organisaties een memorandum van overeenstemming ondertekend om nieuw onderzoek in de biologische landbouw te ontwikkelen middels gezamenlijke projecten voor multidisciplinaire aangelegenheden.

FiBL en biologische landbouw

De Zwitserse onderzoeksinstelling FIBL is een internationale speler op het gebied van biologische landbouw. Het verricht multidisciplinair onderzoek en heeft een grote teeltvestiging met een wijngaard, wijnmakerij en boomgaarden. Omdat er ook buiten Zwitserland een grote vraag is naar hun expertise neemt FiBL ook deel aan vele internationale projecten, behalve voor onderzoek en verspreiding ook voor doorlopende voorlichting en ontwikkelingssamenwerking.

INRA en biologische landbouw

INRA heeft lange tijd veel onderzoek en experimenten uitgevoerd op het gebied van biologische landbouw. Deze inspanningen richten zich al bijna 15 jaar op onderzoeksprojecten met betrekking tot genetica, landbouwpraktijken, diverse sectoren, consumentenverwachtingen en het openbaar beleid. Dit soort onderzoek wordt vaak uitgevoerd in nauwe samenwerking met onderzoeks- en ontwikkelingsspelers en INRA draagt ook bij aan biologisch landbouwonderzoek op Europees niveau. In dit kader maakt het onderzoek vooral gebruikt van een experimenteel netwerk in Frankrijk op het gebied van planten- en veeteelt. 

Bron: INRA

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.