Nedato investeert in teelt en productontwikkeling bio-aardappelen

Door continu veranderende consumptiepatronen, daalt de consumptie van tafelaardappelen in Europa al jarenlang. De afzet van bewerkte producten, mondiaal, stijgt daarentegen continu. Gezien de kanteling van de afzet naar minder tafelaardappelen en meer AVI aardappelen, zal Nedato haar strategie bijsturen door haar aanbod van producten in tafelaardappelen en specialties te verbreden, actief te zoeken naar samenwerkingsverbanden in tafelaardappelen in Europees verband, activiteiten op het gebied van AVI aardappelteelt uit te breiden en de organisatiestructuur te veranderen:

Verbreding aanbod van producten in tafelaardappelen en specialties

In fasen zal in Oud-Beijerland een investeringsprogramma worden doorgevoerd, waarbij Nedato maatwerk gaat verrichten voor het produceren van private labels en eigen merken ten behoeve van de retail, foodservice en groothandel in Europa en daarbuiten. Ook zal Nedato verder investeren ten behoeve van de teelt- en productontwikkeling van biologische aardappelen en gangbare concepten met focus op innovaties op gebied van gezondheid en intrinsieke waarde van de tafelaardappel als hoogwaardig voedingsmiddel. Tevens wordt uitbreiding gezocht in de afzet naar gebieden buiten Europa.

Voor meer informatie:

Wim van de Ree, 06-20245851
Heero Gramsma, 06-53798035

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.