Theater bij de boer: Koning van het Grasland

Op 3 juni 2017 gaat de voorstelling 'Koning van het Grasland' in première op boerderij 'de Meezinger' in Grou. In de voorstelling staat de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur centraal. We zien de strijd van de boer, die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt. En die van de grutto,
die zich uit alle macht probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop. Hoe ver mag de mens ingrijpen in de natuur? En wie is de baas op het boerenland?
 


'Koning van het Grasland' wordt gemaakt door hetzelfde artistieke team dat de voorstelling MANSHOLT maakte. De tekst is geschreven door Tjeerd Bischoff en wordt geregisseerd door Jeroen van den Berg. Spel: Joop Wittermans, Trudi Klever, Helmert Woudenberg, Bieneke Ehlhardt en Marcel Faber.


 

Mobiel theater

'Koning van het Grasland' wordt gespeeld op boerenerven in de drie noordelijke provincies. Decorontwerpster Ellen Klever ontwierp een mobiel theater, dat publiek en spelers beschutting biedt, zonder dat het uitzicht op het landschap wordt verstoord. ‘Koning van het Grasland’ is een coproductie van Toneelgroep Jan Vos en Stichting Pier21 en toert tot en met september door Friesland, Groningen en Drenthe.

'Koning van het Grasland’ maakt deel uit van Celebrating Diversity, programmalijn van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad van Europa.Let op: in Friesland wordt de voorstelling gedeeltelijk in het Fries gespeeld.

Adres speellocatie:
Zorgboerderij De Meezinger
Goatum 3,
9001 ZB Grou
Aanvang voorstelling: 20.00 uur

Voor meer informatie:
www.pier21.nl
www.toneelgroepjanvos.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.