"Overweldigd door succes van crowdfundingsactie"

Het Ekohuis: vernieuwd na gedwongen verhuizing

Tholen - Een gedwongen verhuizing. Daar zit je als natuurvoedingswinkelier natuurlijk niet op te wachten. Het Ekohuis in Eelde heeft de verhuizing echter gebruikt om de winkel naar een hoger plan te tillen. De nieuwe winkel opende afgelopen vrijdag 19 mei. Eigenaar Jan-Erik Stuit: "Ik ben erg trots over wat we hier in 2,5 jaar tijd hebben opgebouwd. We hebben veel trouwe klanten en een hoge gunfactor. We waren echt overweldigd door het succes van de crowdfundingsactie. Binnen een week was het minimale bedrag al binnen. Echt hartverwarmend en voor ons een bevestiging van het feit dat we iets goed doen."

Jan-Erik vertelt dat ze vrij snel na het slechte nieuws besloten hebben om de schouders er onder te zetten en de verhuizing als een kans te zien. "We hadden niet echt een buffer omdat we nog maar zo kort bezig zijn. Een crowdfundingsactie leek ons een goede manier om de verhuizing en het inrichten van de nieuwe winkel te kunnen bekostigen."

Het Ekohuis 2.0

Vrijdag en zaterdag was het heel druk, zo geeft Jan-Erik aan. "Naast alle hectiek die bij een winkelopening komt kijken, maken we wel een heel goede start. Veel mensen zeggen in de deuropening al dat ze het zo'n mooie winkel vinden. We hebben eigenlijk alleen maar lovende reacties gekregen. Natuurlijk moet een enkeling nog wennen, maar die zijn op 1 hand te tellen."De nieuwe locatie heeft een ruime parkeergelegenheid voor de deur. Ook in de winkel zelf zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd. "De verbeterpunten hebben we uiteraard meegenomen in de plannen. Dit pand is beter geïsoleerd en we hebben nu bijvoorbeeld LED-verlichting. Dit alles hebben we mede dankzij al onze klanten en iedereen die Het Ekohuis een warm hart toedraagt kunnen realiseren."


De route van de oude locatie naar de nieuwe winkel, te vinden op het raam van het oude pand.

Jan-Erik geeft aan dat er ook meer samenhang in de indeling van de winkel zit. "Een oud-medewerker is interieurontwerper en heeft gekeken naar de kleurstelling en nieuwe indeling. De routing is hier veel logischer. Dit is een heel diep pand en de klant gaat automatisch alle schappen langs en mist daardoor niks. De vorige winkel was vierkant en de ingang zat in het midden. Daardoor kregen we veel vragen van klanten waar bepaalde producten lagen. Ik merk nu al dat we daar veel minder vragen over krijgen." Voorin de winkel is een zitje gecreëerd en Het Ekohuis verkoopt nu ook taart. "De nieuwe vitrine waarin de taarten liggen trekt echt mensen."

Tegenprestaties

Voor de investeerders waren diverse tegenprestaties beschikbaar. "Je kon bijvoorbeeld symbolisch een plank mee helpen verhuizen, of een ledlamp sponsoren. In ruil daarvoor kregen ze een uitnodiging voor de opening. Een andere optie was 'Fietsen met de baas'. Met deze klanten ga ik een fietstocht langs bijzondere biologische locaties maken. De investeerder kan ook genieten van een diner voor twee en een inspirerende lezing. Daarvoor ben ik in gesprek met Jan Douwe van der Ploeg van Wageningen UR."


De broodafdeling.

Meer beleving

Jan-Erik heeft jarenlang bij Albert Heijn gewerkt. "Dit ging me op een gegeven moment tegenstaan. Ik was meer met personeelszaken dan met de klanten bezig. En privé was ik inmiddels ook bewuster met voeding bezig. Er was in Eelde nog geen biologische winkel en ik besloot dat ik de stap toen moest maken. Ik wilde echt een winkel waar je niet hoeft te zoeken naar de biologische producten, dat je daar niet over na hoeft te denken."

De winkelier geeft aan dat Het Ekohuis meer dan alleen een winkel is. "We organiseren allerlei activiteiten, die niet perse geld opleveren, maar waarmee we wel goodwill kweken. Vorig jaar hielden we onder meer het appel persen. Deze appelsap geven we gewoon weg. En vorig jaar hebben we gevraagd om een bijdrage voor het goede doel: de Voedselbank. Binnenkort komt de Eemstuin met hun biologische groenten voor de winkel staan. Met dergelijke activiteiten willen we wat meer beleving bieden. We zijn ook op zoek naar meer rechtstreeks contact met leveranciers in de regio en willen hen dan ook uitnodigen om de producten op de winkelvloer te presenteren."

Voor meer informatie:

Jan-Erik Stuit
Het Ekohuis
Hoofdweg 77B
9765 EC Eelde
050 8511830
info@hetekohuis.nl
www.hetekohuis.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.